Managed hosting door True

Gsm-bouwer Wiko volledig in Chinese handen

 

Het Franse smartphonemerk Wiko komt volledig in handen van de Chinese oem Tinno. Dat maken beide bedrijven bekend in een persbericht. Volgens Franse media bezaten de Chinezen al 95 procent van de Wiko-aandelen.

Met zijn hoofdzetel in Marseille (waar een paar honderd mensen werken) profileert Wiko zich als een ‘Europese’ smartphonefabrikant, maar achter de schermen zijn het al jarenlang de Chinezen van Tinno die de dienst uit maken. Tinno is een original equipment manufacturer (oem) die in zijn fabriek in Shenzen onder verschillende merknamen telefoons bouwt, vooral budgettoestellen die op Android draaien. De mobieltjes liggen in dertig landen in de winkels en het merk behoort, in aantal verkochte stuks, tot de top-5 van de West-Europese smartphonemarkt.

Wiko werd in 2011 opgericht door de Fransman Laurent Dahan. Voor zowel Wiko als Tinno was de meest logische stap om een fusie aan te gaan, zo klinkt het. Wiko wordt hierin onderdeel van de Tinno Group. ‘Het team in Marseille, dat zorgt voor de bepaling en ontwikkeling van het merkimago, productervaring, marketing- en salesactiviteiten, profiteert dankzij hun Chinese collega’s van betere ondersteuning en flexibiliteit.’

De leiding van de nieuwe groep komt in handen van Dahan en James Lin, hoofd van Tinno Group. Tinno heeft wereldwijd meer dan vijfduizend werknemers in dienst en een jaarlijkse omzet van circa een miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6297614). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.