Managed hosting door True

Nokia haalt meer winst uit minder omzet

 

Nokia 3310

Nokia heeft over 2017 een omzet gedraaid van 23,2 miljard euro, dat is drie procent minder dan in 2016. Het bedrijf hield daar onder de streep wel 1,9 miljard euro nettowinst aan over. Met dank aan een eenmalige patentvergoeding van Huawei.

Het Finse telecomconcern Nokia heeft het vierde kwartaal afgesloten met meer winst dan verwacht, ondanks een gedaalde omzet over het hele jaar. Uit die omzet van 23,2 miljard hield het bedrijf 1,9 miljard euro nettowinst over, 46 procent meer dan in 2016.

De resultaten zijn bijna volledig op het conto te schrijven van de afdeling Nokia Technologies, waar het bedrijf veel nieuwe licentieovereenkomsten kon afsluiten. In alle andere afdelingen, inclusief Netwerk en Breedband daalde de winst fiks. Ook een eenmalige patentvergoeding van het Chinese Huawei van 210 miljoen euro deed een duit in het zakje.

Nokia verwacht voor 2018 dat de markt voor netwerkapparatuur verder zal krimpen. Alleen in de VS zou er een hogere vraag kunnen zijn, denkt het bedrijf. De netwerkindustrie, geleid door Huawei, Nokia en Ericsson, gaat door zware tijden, nu de vraag van telecomoperatoren naar 4G-apparatuur daalt, terwijl de vraag naar 5G pas volgend jaar echt op gang zal komen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6292255). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.