Managed hosting door True

Gemeenteblok kiest T-Mobile en Vodafone voor mobiel

 

T-Mobile en Vodafone hebben met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de raamovereenkomst voor GT Mobiele Communicatie 2 ondertekend. Aan deze aanbesteding voor mobiele communicatie deden 63 gemeenten en aanverwante organisaties mee. Het contract heeft een looptijd van drie jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot maximaal zes jaar.

Onder het mantelcontract vallen de levering van mobiele telecommunicatie (spraak- en datadiensten via sim-kaarten) en van indoordekkingsinstallaties en vast-mobiel koppelingen. De levering van smartphones en andere apparatuur voor eindgebruikers zijn geen onderdeel van deze overeenkomst.

Amsterdam zal als eerste van de 63 deelnemers de minicompetitie doorlopen en een contract gegund krijgen. Net als bij de gezamenlijke aanbesteding voor vaste communicatie zijn gemeenten intensief betrokken geweest, naast VNG en haar ict-uitvoeringsorganisatie KING. De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Utrecht en bestuursdienst Ommen-Hardenberg waren vertegenwoordigd in de stuurgroep Gemeentelijke Telecommunicatie (GT).

Samen aanbesteden

Het is de derde grote gezamenlijke telecomaanbesteding in korte tijd die resulteert in een contract voor een groot deel van de gemeenten. Vorig jaar werd de aanbesteding GT Mobiele Communicatie 1 afgesloten. Daaraan deden 280 gemeenten en aanverwante organisaties mee en werden als contractpartijen KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone geselecteerd. Samen met de nieuwe raamovereenkomst GT Mobiele Communicatie 2 neemt nu zo'n 80 procent van de gemeenten hun mobiele communicatie af onder de contracten van VNG.

VodafoneZiggo won eerder dit jaar de collectieve aanbesteding bij gemeenten voor vaste telefoniediensten (GT Vaste Communicatie). Door gezamenlijk aan te besteden besparen de gemeenten op hun telecomkosten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6270971). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.