Managed hosting door True

T-Mobile koopt Tele2 voor 190 miljoen euro

 

Puzzel

Telecomaanbieder T-Mobile neemt branchegenoot Tele2 over voor 190 miljoen euro. Tele2 behoudt een kwart van de aandelen. De overige 75 procent van de aandelen is in handen van Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile Nederland. Via de overname willen de partijen de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder openbreken.

De Nederlandse telecomaanbieders fuseren om ‘het op te nemen tegen het machtsblok van KPN en Vodafone-Ziggo en de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open te breken’. Het nieuwe T-Mobile beschikt daarvoor naar eigen zeggen over schaalvoordelen, meer spectrum en meer financiële middelen.

T-Mobile zegt via de overname geïntegreerde pakketten van vaste en mobiele diensten aan te bieden voor zowel de consumenten als de zakelijke markt. Ook verwacht het sneller 5G-diensten en netwerkinnovaties te realiseren.

De overname is afhankelijk van de goedkeuring van de desbetreffende toezichthouders. Dit wordt naar verwachting in de tweede helft van 2018 afgerond. Tot die tijd blijven de telecomaanbieders zelfstandig opereren. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6264893). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.