Managed hosting door True

KPN en Vital10 helpen huisarts via virtuele diagnose

 

KPN en gezondheidsadviseur Vital10 gaan een samenwerking aan om huisartsen op afstand te helpen bij de diagnose voor hartpatiënten. De partijen realiseren een virtueel overleg tussen huisarts en cardioloog, waarbij de cardioloog een ecg-beoordeling op afstand doet. Dit moet leiden tot snellere diagnoses en meer gemak voor patiënt en arts.

Binnen de samenwerking wordt CardioSecur ingezet. Via dat systeem maakt de huisarts met een behulp van een smartphone een elektrocardiogram (ecg). Een cardioloog kijkt op afstand mee en helpt de huisarts bij het stellen van de diagnose. Dit zorgt er naar eigen zeggen voor dat de patiënt sneller een diagnose krijgt en dat hij niet naar de cardioloog hoeft voor een ecg. Daarnaast krijgen huisarts en praktijkondersteuners training over het ecg, de software en de communicatie met de cardioloog.

De dienst is vanaf begin 2018 beschikbaar voor alle huisartsen in Nederland. Het wordt gerealiseerd via KPN’s Amsterdamse dochteronderneming E-Zorg, waar KPN’s investeringstak onlangs geld in stak.

KPN en Vital10 willen door middel van ict-innovaties de kwaliteit van zorg verbeteren, de kosten van zorg verlagen en patiënten meer regie geven op hun eigen gezondheid. De samenwerking past binnen deze doelstelling. De partijen hopen in de toekomst nog meer ict-innovaties voor de zorgmarkt te ontwikkelen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6252592). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.