Managed hosting door True

Unica Schutte consolideert ict van FNV met Aruba

 

FNV consolideert vier zelfstandige vakbonden en hun netwerkinfrastructuren tot één mobile-first werkomgeving. Daarvoor schakelt het de hulp in van ict-dienstverlener Unica Schutte ICT. Dat bedrijf uit Son implementeerde diverse Aruba- en Microsoft-oplossingen.

In 2015 fuseerden vier vakbonden tot de FNV. De gecombineerde vakbond heeft meer dan een miljoen leden. Het zocht een mobile-first werkomgeving waarbinnen medewerkers de leden beter kunnen ondersteunen. Het doel was één veilig, gedeeld netwerk en het creëren van een eenduidige, dynamische en productieve werkomgeving. Daarbij moesten de vier verschillende organisaties worden samengebracht en de afzonderlijke it-infrastructuren geconsolideerd worden.

Unica Schutte ICT implementeerde diverse Aruba-oplossingen. Via de ClearPass Policy Manager zijn de verschillende FNV-locaties voorzien van een wifi-netwerk. Daarnaast wordt de ClientMatch-service ingezet voor wifi-roaming.

Voor uniformiteit zijn alle locaties voorzien van de Aruba 300 series access points. Verder zijn op de verschillende FNV-locaties Access Switches (3810 en 2930F) geïnstalleerd voor een betere connectiviteit. Ook is op alle locaties Microsoft Office 365 en Skype for Business ingezet. Dit moet de mobiele samenwerking tussen collega’s bevorderen. Om dit te ondersteunen, is de wifi-omgeving voorzien van Aruba App-FR

FNV beschikt over een hoofdkantoor in Utrecht en twaalf kantoren verspreid over het land. Het geeft maximaal drieduizend medewerkers en gasten toegang tot het netwerk. De vakbond wil in de toekomst ook byod invoeren. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6240147). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.