Managed hosting door True

Aandeel HTC keldert na slechte kwartaalcijfers

 

Het aandeel van techfabrikant HTC is flink gedaald, nadat het bedrijf tegenvallende kwartaalcijfers publiceerde. De Taiwanese smartphonefabrikant zag zijn aandeel met ruim 9 procent in waarde zakken.

Uit de kwartaalcijfers bleek dat HTC in het afgelopen kwartaal 16,1 miljard Taiwanese dollar (449 miljoen euro) omzet heeft gedraaid. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder lag de omzet nog op 18,9 miljard Taiwanese dollar. De smartphoneproducent benadrukt dat de omzet vergeleken met een kwartaal eerder is gestegen met 11 procent. Dat komt volgens de fabrikant door het verschijnen van de nieuwe HTC U11.

Het bedrijf maakte wel minder verlies. In het afgelopen kwartaal werd een operationeel verlies van 2,2 miljard Taiwanese dollar (61 miljoen euro) gerapporteerd, dat was in 2016 nog 4,2 miljard Taiwanese dollar.

Jarenlange mineur

Het Taiwanese HTC heeft het al jaren moeilijk. Zo verzelfstandigde het noodlijdende bedrijf vorig jaar zijn virtual reality-headset Vive; volgens analisten het naderende einde voor de ooit vooroplopende smartphonefabrikant. Een jaar eerder, in 2015, vond er een grootschalige ontslagronde plaats, waarbij 15 procent van de werkplekken wereldwijd werden geschrapt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6179124). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.