Managed hosting door True

Kwart IT-resellers zoekt nieuwe telefonieleverancier

 

communicatie

Van de it-resellers zoekt ruim 25 procent een nieuwe leverancier voor vaste telefonie om aan hun portfolio toe te voegen. Dit blijkt uit onderzoek van ict-vaksite TBM onder ruim tweehonderd Nederlandse resellers.

Alle resellers is gevraagd naar hun leveranciers op het gebied van vaste telefonie, zowel cloud als on premise. De meest genoemde operators en vendoren zijn RoutIT, 3CX, en Voiceworks. Dean one, Ziggo, KPN en Xelion zijn ook populair. Ook worden on premise telecomgiganten benoemd: Avaya, Unify en Panasonic. Een substantieel aandeel, meer dan 25 procent, van de ondervraagde resellers is van plan om de komende twaalf maanden een nieuwe leverancier voor vaste telefonie aan het portfolio toe te voegen.

Mobiele telefonie is blijkbaar een minder logisch onderdeel van het portfolio van de it-dienstverlener; 48 procent biedt het zijn klanten aan, 45 procent niet en 7 procent wil het de komende twaalf maanden oppakken. Opvallend: van de vijf meest genoemde operators (KPN, Vodafone, Yes, Telfort, RoutIT) behoren er vier tot het KPN-concern. Ook hier is het portfolio in beweging. Maar liefst 30 procent van de resellers die mobiele telefonie leveren, geeft aan het komende jaar een nieuwe provider erbij te willen nemen. Wat betreft Wi-Fi is bijna 26 procent van de resellers op zoek naar een nieuwe leverancier voor in het schap.

Totaaloplossing

Het Nederlandse resellerkanaal is aan het samensmelten. De onderzoekers schrijven: ‘It-resellers, partijen die traditioneel uit vaste telecom komen, werkplekbeheerders, crm-leveranciers, webshopbouwers en mobiele telecomverkopers komen langzaam maar zeker samen in de nieuwe reseller-community die diensten levert voor de smart office, waarbij voice, werkplek, security, collaboration-software en connectivity verschillende puzzelstukken van de totaaloplossing zijn die de eindklant wenst.'

De trend dat bedrijven en organisaties in toenemende mate op zoek zijn naar een business partner die een totaaloplossing biedt, is volgens de onderzoekers terug te zien in de resultaten. Van de ondervraagde it-resellers biedt 80 procent diensten voor vaste telefonie naast automatiseringsdiensten. Van de automatiseerders die geen telecom leveren, is 75 procent ook niet van plan dat op korte termijn op te pakken.

Cloud

De cloud leeft bij de resellers. Zo’n 86 procent van de ondervraagde automatiseerders levert cloud-werkplekken. Daarnaast levert slechts 3,5 procent van de it-partijen die telefonie in hun portfolio hebben, een on premise oplossing. 50 procent levert een cloudtelefonie-oplossing en ruim 46 procent zowel cloud als on premise. Wi-Fi is ten slotte blijkbaar inmiddels een standaard product aangezien ruim 93 procent van de ondervraagde resellers hier producten voor verkoopt.

Populaire aanbieders

Top-10 meest genoemde voice-leveranciers in portfolio (alfabetisch)

3CX
Avaya
dean one
KPN
Panasonic
RoutIT
Unify
Voiceworks
Xelion
Ziggo

Top-5 meest genoemde mobiele operators in portfolio (alfabetisch)

KPN
RoutIT
Telfort
Vodafone
Yes

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5965044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.