Managed hosting door True

Omzetgroei Huawei in 2016 lager dan verwacht

Bedrijf ziet vertraging van groei door politieke en economische onzekerheden

 

Stijging

Het Chinese Huawei, leverancier van telecomapparatuur, verwacht dat de omzet in 2016 is gegroeid met 32 procent. Dit is minder dan de in 2015 verwachte 35 procent. Voor 2017 houdt het bedrijf rekening met grote onzekerheden. Dit meldt persbureau Reuters dat een kopie ontving van het Nieuwjaarsbericht van ceo Eric Xu aan het Huawei-personeel.

De verwachte omzet stijgt in 2016 naar 520 miljard yuan, zo’n 71 miljard euro. Deze groei van 32 procent ten opzichte van 2015 betekent een tragere groei dan de in 2015 verwachte groei van 35 procent. Xu meldt in zijn Nieuwjaarsbericht dat het bedrijf in 2017 meer politieke en economische onzekerheden te wachten staat. 'In 2016 is een vlucht zwarte zwanen, zowel politiek als economisch, over de wereld gevlogen. Toch blijven we focussen op onze strategie, ontwikkelen we nieuwe technologieën en voegen we extra waarde toe voor onze klanten. In 2017 zullen we namelijk te maken krijgen met nog grotere wereldwijde politieke en economische onzekerheden', aldus Xu. Huawei

Het Chinese Huawei staat vooral bekend als leverancier van netwerkapparatuur. Sinds 2011 zijn nieuwe producten aan het portfolio toegevoegd, zoals servers, storage, een lite OS voor m2m-communicatie en  de mobiele telefoons in de consumentendivisie. Het bedrijf kan inmiddels de hele keten van datacenter - storage en netwerkapparatuur - tot handheld inrichten. De onderneming telt zo’n 176.000 werknemers wereldwijd en beschikt over zestien R&D-centra. Huawei is opgericht in 1987 en is gevestigd in de plaats Shenzhen, vlakbij Hongkong. In Nederland zijn Deltares, gemeente Haarlemmermeer en Shared Service Center Zwolle afnemers van Huawei-producten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5914412). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.