Managed hosting door True

Accenture koopt mobility-specialist Mobgen

 

Deal handen schudden overname

Ict-dienstverlener Accenture neemt de Amsterdamse leverancier van technische en strategische oplossingen voor de inzet van mobiele apparatuur Mobgen over. Die leverancier van zakelijke mobiele applicaties en digitale platformen wordt onderdeel van de Europese Accenture Digital-tak. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Mobgen is gevestigd in het centrum van Amsterdam en is ook actief in Spanje. Er werken 160 mensen. Zij ontwikkelen interactieplatformen voor bedrijven en hun medewerkers of klanten. Accenture zegt door de overname van Mobgen te beschikken over een dienstenaanbod dat reikt van strategie en ontwerp tot ontwikkeling en beheer van geïntegreerde mobiele- en IoT-oplossingen.

Mobgen bouwt en beheert bijvoorbeeld een app voor het loyaliteitsprogramma van klanten van Shell-tankstations. Ook begeleidt het voor vastgoedinvesteerder Bouwfonds Investment Group de overgang naar een mobiel-eerst-strategie. In dat project zijn de website en applicaties beschikbaar gemaakt voor gebruik met mobiele apparatuur en is de hele organisatorische en technische verandering begeleid. Het bedrijf begeleidt organisaties zowel op strategisch, creatief als technologisch vlak.

Volgens de directeur Accenture Digital in Nederland, Marc Huijbregts, is de overname een verrijking voor Accenture Digital en de Europese organisatie. 'De vraag naar digitale, met name mobiele platformen, services en apps groeit hard. Die vraag komt direct vanuit de bestuurskamer van organisaties. Door steeds intensiever gebruik van mobiele apparaten en de snelle opkomst van internet of things, moeten deze oplossingen voor een steeds complexer scala aan eisen, functies en apparaten worden gerealiseerd.'

Aegon

Mobgen is in 2009 opgericht door de ondernemers: Ron Vrijmoet, Ruud de Back, Hans de Back en Tom Kolenberg. Nick Mueller en Richard Olyerhoek vormen vanaf de start samen met Ron Vrijmoet het managementteam en Michiel Ebeling trad later toe. Als één van de eerste grootzakelijke klanten en later als investeerder heeft Aegon een belangrijke bijdrage geleverd. Met de overname heeft Aegon zijn aandelen verkocht aan Accenture. Aegon zegt dat het doorgaat met het leveren van financiële steun en advies aan andere startups. 

Over Accenture

Mobgen is onderdeel van Accenture Digital. Accenture Digital Europa bestaat uit de divisies Accenture Analytics, Accenture Interactive en Accenture Mobility en biedt business- en technologiediensten voor digitale marketing, mobiliteit en analytics. De divisie is onderdeel van de wereldwijde zakelijke dienstverlener Accenture die zich richt op diensten op het snijvlak van business en ict. Het gaat om onder meer strategie, consultancy, digitale diensten, technologie en bedrijfsvoering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5802226). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.