Managed hosting door True

Ziggo schrapt merken Esprit Telecom en Zoranet

 

Kabelaanbieder Ziggo gaat onder één naam verder in de zakelijke markt. Het bedrijf schrapt per 15 juni 2016 de namen Esprit Telecom en Zoranet. Die dochterbedrijven, die in 2013 zijn overgenomen van ict-dienstverlener Detron, krijgen vanaf medio juni 2016 de naam Ziggo Zakelijk. De ongeveer honderd medewerkers, de producten en de diensten worden integraal onderdeel van het Ziggo-aanbod voor de zakelijke markt.

Het bedrijf meldt dat de naamswijziging geen gevolgen heeft voor bestaande contracten, producten, diensten en ondersteuning. 'Naar de markt toe zullen alle zakelijke activiteiten onder de merknaam Ziggo Zakelijk vallen. Het logo van Ziggo Zakelijk staat vanaf 15 juni op alle communicatie uitingen en alle informatie over Ziggo in de zakelijke markt is te vinden op één website: www.ziggo.nl/zakelijk.

Ziggo Zakelijk richt zich op de levering van spraak- of datanetwerken over coax, dsl en glasvezel voor bedrijven en instellingen. Het bedrijf zegt in te springen op specifieke behoeften van bijvoorbeeld zzp'ers, mkb , de grootzakelijke markt en de publieke sector. Het gaat dan bijvoorbeeld om de schaalbaarheid van de diensten.

Volgens Ziggo Zakelijk zullen klanten en partners van zowel Ziggo als Esprit Telecom en Zoranet profijt hebben van een verdere verbreding van de producten en diensten. Het gaat onder meer om CPS/WLR. Dat staat voor Carrier Pre Selection en Wholesale Line Rental. Daarmee kunnen klanten op de vaste telefoonlijnen van het KPN-netwerk een andere provider kiezen. Ook ip-vpn, data-diensten en oplossingen voor de detailhandel worden onder de nieuwe naam Ziggo Zakelijk samengebracht.

Detron

Ziggo kocht Esprit Telecom en Zoranet in maart 2013 voor achttien miljoen euro van ict-dientsverlener Detron.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5773452). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.