Managed hosting door True

Infotheek start met telecomtak

 

Infotheek, leverancier van hardware en it-diensten uit Leiden, biedt vanaf nu ook oplossingen voor vaste en mobiele telefonie aan zakelijke gebruikers. De nieuwe telecomtak wordt geleid door business manager telecom Sandu Smakman.

Om klanten maatwerkoplossingen te bieden, werkt Infotheek samen met diverse partijen. Voor vaste telecom is dat Dean Connect. Voor mobiele telefonie werkt het bedrijf samen met Yes Telecom, dat gebruikt maakt van het KPN-netwerk. Het bedrijf heeft eind vorig jaar een pilotproject gedraaid bij een klant. Toen dit succesvol bleek, is de dienstverlening verder uitgerold. Inmiddels maken er vijfentwintig klanten gebruik van de vaste telefonie en zijn er honderdtwintig simkaarten uitgedeeld.

Smakman: ‘Steeds vaker vragen onze klanten om telecomoplossingen en steeds meer is de trend in de markt dat ict en telecom overlappen in functionaliteit en kennis.’ De organisatie is wil zich van concurrenten onderscheiden door een totaaloplossing op het gebied van zakelijke telefonie.

Omzetgroei van 100 miljoen

Begin februari maakte het bedrijf bekend in 2015 316 miljoen euro omzet gemaakt te hebben, een absolute groei van honderd miljoen euro ten opzichte van 2014. De it-leverancier heeft de doelstelling om in 2018 een omzet van vierhonderd miljoen euro te behalen. De verkoop van refurbished producten en gebruikte hardware is goed voor 40 procent van de omzet. Daarnaast verkoopt het ook nieuwe producten en levert het verschillende diensten.

Naast de uitbreiding en ontwikkeling van het dienstenportfolio maakte de organisatie al bekend meer te willen groeien met Apple en Flex IT Rent. Tevens nam Infotheek het afgelopen jaar meerdere bedrijven over, waaronder 4Launch en Network2Day. Met de overnames breidt Infotheek het portfolio aanzienlijk uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5699622). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.