Managed hosting door True

Motorola koopt Airwave voor ruim 1,1 miljard

 

Overname

Motorola Solutions heeft Airwave voor ruim 1,1 miljard euro (817,5 miljoen Engels pond) overgenomen, meldt vaktitel voor mobiele communicatie Verbinding. Airwave is de grootste particuliere eigenaar van Tetra-netwerken voor de openbare veiligheid in de wereld. Het biedt onder andere het missiekritische netwerk voor de Britse hulpverleners.

Het volledige overnamebedrag wordt in twee termijnen betaald. Het laatste deel wordt in november 2018 afgelost. De overname wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016 afgerond, nadat diverse overheden hun goedkeuring voor de acquisitie hebben gegeven. De overname is volgens Verbinding vooral gericht op Groot-Brittannië, op de missiekritische communicatie voor en service aan nood- en hulpdiensten.

Airwave richt zich op missiekritische voice- en datacommunicatie. De laatste vijftien jaar is er een veilig, robuust en interoperabel netwerk opgebouwd. Met Motorola is Airwave in staat om zijn aanbod te verbeteren.

Timing is prima

'De impact van de overname is nihil voor Nederland en België', meent Henk van Beek, uitgever en hoofdredacteur van Verbinding. 'Motorola laat zien dat ze ballen hebben, meer niet. In het Verenigd Koninkrijk is er nu een strijd gaande wie het nieuwe missiekritische netwerk mag aanleggen, dus hun timing met de overname is prima.'

Volgens Van Beek laat Motorola hiermee zien dat het nog steeds een van de belangrijkste spelers op de markt voor missiekritische communicatie is. 'Het bedrijf heeft onlangs een aantal grote aanbestedingen wereldwijd verloren. In Nederland bijvoorbeeld die van het C2000-netwerk. Motorola wil meer en meer diensten- en informatieleverancier zijn. Hun kern blijft hardware, maar het Amerikaanse bedrijf verschuift de aandacht naar data.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5657393). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.