Managed hosting door True

Veenman neem videoconferencing op in portfolio

 

Veenman, specialist in geïntegreerd documentbeheer, heeft zijn dienstenaanbod uitgebreid met een oplossing voor video vergaderen. Hiermee stapt Veenman de videoconferencing markt in met Logitech-dochter Lifesize die oplossingen maakt voor high definition cloud-videoconferencing.

Veenman verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor van het Rivium Quadrant in Capelle aan den IJssel naar de Linatebaan 101 in Rotterdam, naast Rotterdam Airport. Daar opende zij deuren van hun nieuwe ‘Smart Office’. Hier wordt papierloos gewerkt en kunnen klanten tijdelijk werken wanneer zij bijvoorbeeld onderweg zijn naar of van het nabijgelegen vliegveld.

Dankzij eerdere gesloten partnerships met Samsung en Vogels kan de specialist nu met Lifesize complete videoconferencing-projecten realiseren, inclusief advies, (cloud)implementatie, de benodigde hardware, training van medewerkers en ondersteunende diensten.

Elk device

Veenman heeft vooral klanten bij mkb(+) organisaties. Volgens Arjen Karssen, business solutions manager bij Veenman, vragen klanten steeds vaker naar oplossingen voor video-vergaderen. ‘Zij zien het nut ervan in, maar willen een betere kwaliteit dan de gratis mogelijkheden van een Skype of Facetime, maar wel tegen overzienbare kosten. Lifesize werkt met professionele hardware en de software is per gebruiker te berekenen. We gebruiken de oplossing ook zelf, bijvoorbeeld voor het salesoverleg tussen onze regionale kantoren. Naast het gemak en effectiviteit, levert dit ons een grote besparing op reistijd, zo’n zestig tot zeventig procent minder, wat neerkomt op een halve dag per persoon.’

De Lifesize Cloud-software wordt aangeboden in de vorm van een abonnement waarbij het niet uitmaakt waar en met welk device, PC’s, tablets, smartphones, een videogesprek beantwoord wordt. Daarbij is het compatibel met PC/Mac, iOS & Android, Microsoft Office 365, Skype for Business en alle andere merken videoconferencing, waaronder Cisco, Polycom, Vidyo en Avaya/Radvision. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5538786). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.