Managed hosting door True

Zakelijk gebruik Apple-producten daalt

 

De zakelijke markt maakt nog steeds het meest gebruik van iOS-apparaten, maar het gebruik hiervan is het afgelopen kwartaal flink gedaald. Waar in het eerste kwartaal van 2015 72 procent gebruik maakt van een Apple smartphone, is dit in het tweede kwartaal gedaald tot 64 procent. De grootste daling is te zien bij de tablets. De iPad keldert van 81 procent tot 64 procent. Zo blijkt uit onderzoek van Good Technology.

Good Technology heeft voor het ‘Mobility Index Report Q2 2015’ onder ruim 6200 organisaties is 189 landen onderzoek gedaan naar de adoptie van nieuwe toestellen, mobiele applicaties en apparaten. Op gebied van smartphones blijft de iPhone de leider met 64 procent, gevolgd door Android. Waar de Apple-telefoon een daling van 8 procent laat zien, stijgt de Android juist van 26 procent naar 32 procent.

Apple en Android

Bij het zakelijke gebruik van tablets laat iOS de grootste daling zien. In het eerste kwartaal van dit jaar maakte 81 procent gebruik van een iPad. Dit is in dit kwartaal gedaald tot 64 procent. Voor Android-tablets is een stijging van 10 procent te zien van 15 procent naar 25 procent. Ook Windows-tablets maken een groei van 4 procent marktaandeel tot 11 procent marktaandeel. 

De Apple-producten zijn nog steeds goed vertegenwoordigd in de publieke sector (79 procent), gevolgd door het onderwijs (76 procent) en de gezondheidszorg (70 procent). Android  neemt de leiding op de high-tech markt. Voor het eerst heeft Android hier Apple ingehaald; 53 procent maakt gebruik van een Android-device. Android scoort dit kwartaal wederom goed bij energiebedrijven (48 procent) en de techniek (42 procent).

Applicaties

Het onderzoek bekeek ook hoeveel applicaties een organisatie gebruikt. Hierbij werd e-mail niet meegerekend. Hieruit blijkt dat een organisatie gemiddeld 3,43 applicaties gebruikt: 67 procent gebruikt twee of meer applicaties, 21 gebruikt vijf of meer applicaties en 5 procent gebruikt tien of meer applicaties.

Medewerkers vragen naar beveiligde toegang tot bedrijfsdata achter de firewall. De top vijf app-categorieën op de verschillende devices zijn beveiligde browser, op maat gemaakte apps, beveiligde instant messaging (im), documenten aanpassen en toegang tot documenten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5534890). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.