Managed hosting door True

Omzet iPhone geeft Apple boost

 

Apple heeft het afgelopen kwartaal een omzet van bijna 49,6 miljard dollar geboekt (ongeveer 45,3 miljard euro). Dit is een stijging van 33 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Apple maakte in het derde kwartaal van 2015 een winst van 10,7 miljard dollar. De omzetgroei is te danken aan een recordaantal iPhone- en Mac-verkopen.

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers (Q3) van Apple. De grootste stijging was te zien in China. Hier is het aantal verkopen met 112 procent gestegen tot een omzet van 13,2 miljard dollar. In Europa vond een stijging van 19 procent plaats met in totaal een omzet van 10,3 miljard. De grootste markt voor Apple is Amerika. Hier steeg de omzet tot 20,2 miljard dollar (toename van 15 procent).

iPhone en Mac

De grote omzetgroei is volgens Apple te danken aan het recordaantal iPhone en Mac-verkopen. Zo is het afgelopen kwartaal het aantal iPhone-verkopen gestegen met 59 procent. In totaal werden ruim 47,5 miljoen iPhones verkocht. Dit waren er 35,2 in hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Ook het aantal verkochte Mac’s  is toegenomen met 9 procent van 4,4 miljoen naar 4,8 miljoen. Hier staat een daling iPad-verkopen tegenover. Het aantal verkochte iPads nam afgelopen kwartaal af met 23 procent tot 10,9 miljoen verkopen.

Apple had een omzet tussen de 46 en 48 miljard dollar verwacht. Dit ligt dus iets lager dan de daadwerkelijke cijfers. Wel liggen de cijfers lager dan dat analisten hadden voorspeld (50,83 miljard dollar).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5434888). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.