Managed hosting door True

ACM legt KPN nieuwe boetes op van 8 miljoen

 

Boete

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt KPN twee boetes op van in totaal acht miljoen euro. Deze boetes worden opgelegd voor het benadelen van concurrenten. KPN beging overtredingen bij het aanbieden van een service voor storingssignalering ‘ISDN lijnbewaking’. Hier legt de ACM een boete van zes miljoen euro voor op. De andere boete van twee miljoen euro is voor een overtreding op gebied van de glasvezeltechniek ‘SDF backhaul’.

KPN is verplicht concurrenten, die gebruik maken van het KPN-netwerk, vooraf te informeren over de technieken en dienstverlening die KPN via zijn dochterbedrijven aanbiedt aan klanten. Het telecombedrijf moet concurrenten tijdig de kans bieden om diezelfde technieken en dienstverlening in te zetten voor hun eigen klanten om oneerlijke concurrentie te voorkomen. Volgens de ACM heeft KPN dit niet gedaan voor de ’ISDN lijnbewaking’ en ‘SDF backhaul’. Hiervoor zijn boetes opgelegd van zes miljoen euro en twee miljoen euro.

Bezwaar

KPN is van mening dat de opgelegde boetes niet in verhouding staan tot de overtreding. Daarom heeft KPN bezwaar aangetekend tegen de hoogte van de straf.

Dit is niet de eerste keer dat ACM boetes aan KPN oplegt. Naast deze twee nieuwe boetes heeft ACM in de bezwaarprocedure de boete voor de zakelijke doorschakeldienst *21 online verlaagd van 2,7 miljoen euro naar zeshonderdduizend euro. Deze boete is aangepast wegens de bezwaren van KPN vanwege de duur van de overtreding en de evenredigheid.

Nu.nl schrijft dat er bij KPN nooit sprake is geweest van opzet en gaat dan ook niet akkoord met de verlaagde boete. Er zijn de afgelopen jaren veel verbeteringen doorgevoerd om incidenten op te sporen, te melden en op te lossen.

ISDN lijnbewaking en SDF backhaul

ISDN lijnbewaking is een service voor storingssignalering. Hiermee wordt een storing binnen vier uur hersteld. De SDF bakhaul is een glasvezeltechniek waarmee beter internet en televisie kan worden aangeboden. In beide gevallen heeft KPN geen goed aanbod aan de concurrenten gedaan of wisten de concurrenten niet van het bestaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5433907). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.