Managed hosting door True

Antin IP koopt Eurofiber voor 875 miljoen

 

Eurofiber

Datacenter Utrecht van Eurofiber

Investeringsmaatschappij Antin Infrastructure Partners (Antin IP) heeft de belangen van de huidige aandeelhouders Doughty Hanson en Reggeborgh in Eurofiber Group overgenomen voor 875 miljoen euro. Eurofiber blijft als zelfstandige organisatie actief en de bedrijfsvoering wordt onder het huidige management voortgezet. Met de nieuwe aandeelhouder verwacht het bedrijf uit Maarssen nog sneller te groeien in zakelijke digitale infrastructuren in Nederland en daarbuiten. De transactie wordt naar verwachting eind mei van dit jaar afgerond.

Eurofiber is een leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur. Het bedrijf beschikt over een eigen glasvezelnetwerk en datacenter. Met meer dan achttienduizend kilometer glasvezel strekt het netwerk zich uit over Nederland en tot in België en Duitsland. Eurofiber Group heeft momenteel 230 medewerkers in dienst en bestaat uit de dochtermaatschappijen Eurofiber Nederland, Eurofiber België, Datacenter Utrecht en Unet. Met de nieuwe eigenaar aan boord wil Eurofiber verder uitbreiden, zowel organisch als door overnames.

Antin Infrastructure Partners (Antin IP) als investeringsmaatschappij gespecialiseerd in infrastructurele investeringen. Het Frans/Engelse bedrijf dat in 2007 is opgericht, is eigendom van negen partners, heeft inmiddels zo'n drie miljard vermogen geïnvesteerd en richt zich daarbij op het nemen van meerderheidsbelangen in infrastructuurbedrijven in Europa. Het heeft hoofdkantoren in Parijs en Londen. Eurofiber is het eerste bedrijf binnen het Antin-portfolio dat gespecialiseerd is in het bieden van hoogwaardige glasvezelnetwerken.

Aantrekkelijk

Volgens Alex Goldblum, algemeen directeur van Eurofiber Group, is Antin een investeringsmaatschappij die zich volledig heeft toegelegd op vitale infrastructuren. 'Dankzij hun langetermijnvisie en investeringsbereidheid zijn onze klanten, medewerkers en andere stakeholders verzekerd van continuïteit van onze cruciale positie in de digitale infrastructuur van Nederland en België. '

Stéphane Ifker, partner bij Antin Infrastructure Partners, verantwoordelijk voor de overname: 'De zakelijke glasvezelmarkt is een aantrekkelijke investeringsmarkt. Glasvezel is een toekomstvaste infrastructuur die voorziet in de stijgende vraag naar hoogwaardige connectiviteit voor datatransport. Eurofiber is met zijn landelijk dekkend en fijnmazige netwerk een gevestigde speler in een snel groeiende markt.'

Reggeborgh-topman Henry Holterman stelt dat Eurofiber is gegroeid van een jonge onderneming naar een speler van nationaal formaat. 'De glasvezelindustrie ontwikkelt zich meer en meer naar een infrastructurele markt. Het is daarom niet meer dan logisch dat een meer strategische partner als Antin IP het stokje overneemt.'

Uitbreiden

Eurofiber werd in 2000 opgericht als aanbieder van een lokaal glasvezelnetwerk. In 2005 werd Northern Light Rail overgenomen en kon het glasvezelnetwerk fors worden uitgebreid. Een jaar later werd het bedrijf zelf overgenomen door de investeringsmaatschappij Reggeborgh Groep, dat ook al eigenaar was van een andere glasvezelaanbieder: Reggefiber. Daar waar dit onderdeel zich richtte op de consumentenmarkt is Eurofiber actief op de zakelijke markt.

In 2007 voegde Reggeborgh al zijn zakelijke glasvezelnetwerkactiviteiten, Eurofiber, Fast Fiber, iConnext, samen tot een 'nieuw' Eurofiber. In april 2012 stapte de Britse durfkapitalist Doughty Hanson in als meerderheidsaandeelhouder. In 2013 nam Eurofiber de bedrijven Unet, Isilinx en IsiConneXion over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5267570). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.