Managed hosting door True

Nokia gooit ICT-omgeving op de schop

HP, Microsoft en Telefonica helpen bij transformatie

 

Netwerkleverancier Nokia schakelt ict-aanbieders HP, Microsoft en telecomaanbieder Telefonica in om de ict-infrastructuur te vernieuwen. De Finnen passen hun eigen ict-omgeving aan om nieuwe diensten en software sneller op de markt te kunnen brengen. Dat moet onder andere gebeuren door de wereldwijde ontwikkelcentra via een cloud-gebaseerde architectuur te verbinden. Ook de werkplekken gaan op de schop. In het eerste kwartaal van 2017 moet de transitie zijn afgerond.

In een strategische samenwerkingsovereenkomst is vastgelegd dat HP een breed aanbod aan ict-diensten levert. Het gaat onder meer om zakelijke cloud-oplossingen op basis van het HP Helion managed private cloud-aanbod. Daarnaast levert HP collaboration-, connectiviteits-, werkplek en netwerk-diensten.

Microsoft is aangewezen als partij die de ict-infrastructuur van Nokia naar een cloud computing-model transformeert. Het levert diensten op basis van Office 365 en Microsoft Azure. Ook ondersteunt het Nokia bij de inzet van zakelijke toepassingen van sociale media en samenwerkingstools.

Telefonica levert telecomdiensten zoals wide area network (wan), internet toegang, en een unified communication platform voor spraak-, beeld- en vergadermogelijkheden.

'Groot project'

Volgens Nokia-cio Manfred Immitzer is de vernieuwing van de eigen ict-infrastructuur de grootste vernieuwing die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgevoerd binnen de eigen ict-omgeving. Hij verwacht dat de uitkomst van het project grote gevolgen zal hebben op de eigen bedrijfsvoering en dienstverlening naar klanten.

Nokia meldt niet welk bedrag het voor de investering in haar netwerk heeft gereserveerd. 

Alcatel-Lucent

Halverwege april 2015 maakte Nokia bekend dat het voor 15,6 miljard euro branchegenoot Alcatel-Lucent overneemt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5265853). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.