Managed hosting door True

2ML Group neemt failliet XS2 over

 

Handen schudden

De Amsterdamse mobiele appbouwer XS2TheWorld is onderdeel geworden van ict-dienstverlener 2ML Group. XS2 ging eerdere deze maand failliet. Het bedrijf blijft binnen 2ML onder eigen naam opereren. Al het personeel, ongeveer twintig man, en de klanten van XS2 gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Wel verhuist XS2 naar het pand van 2ML in Amsterdam Zuidoost. Oprichter Sander Munsterman blijft verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van XS2.

In 2007 begon Munsterman, zoon van de gevallen FC Twente-bons Joop Munsterman, zijn bedrijf. Aanvankelijk ontwikkelde XS@TheWorld reis- en taalgidsen voor de mobiele telefoon. Met de opkomst van mobiel internet maakte het bedrijf veel meer applicaties voor mobiele apparaten als smart phones en tablets. Het Amsterdamse bedrijf maakte onder meer apps voor Rabobank, McDonald’s, Kas Bank en Porsche.

Volgens de curator zijn aanloopinvesteringen XS2theworld waarschijnlijk fataal geworden. Er bleek echter voldoende belangstelling te zijn voor een overname van de boedel. Oprichter Munsterman zegt blij te zijn met de overname door 2ML Group: 'De samenwerking met strategische partners 2ML en investeerder Marcel van der Wal geeft ons de kennis, kunde en kapitaal voor de verdere uitbouw en internationalisatie van XS2. We hebben nu de kans ons meer te focussen op de ontwikkeling van producten en te profiteren van de komst van het 5G-netwerk.'

Robin de Vries, algemeen directeur van 2ML beschouwt de overname als een aanvulling op het portfolio. 2ML, waar ruim dertig man werken, is vooral sterk in beheerdiensten en krijgt er met XS2 een ontwikkelaar van mobiele apps bij. 'Onze klanten hebben steeds meer behoefte aan mobiele toepassingen. Met elkaars expertise gaan we klanten begeleiden in hun mobiele strategie en zo de dienstverlening aan onze wederzijdse opdrachtgevers versterken.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5261531). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.