Managed hosting door True

KPN pakt mobiel bereik in buitengebied aan

 

Telecommasten

Telecomconcern KPN pakt het bereik van het netwerk voor mobiele telefoons in minderbevolkte gebieden in Nederland aan. In masten wordt apparatuur geplaatst die naast de gebruikelijke 2100 Mhz-band ook de 800-900 Mhz-frequentie gebruikt, licht een woordvoerder toe. Ook worden aanvragen gedaan voor de plaatsing van extra masten. Om die vergunningen rond te krijgen werkt KPN samen met andere telecomaanbieders.

Het gaat om locaties in de oostelijke helft van Nederland (Overijssel, Gelderland, Drenthe en Limburg) en plekken met minder mobiel bereik is in Noord-Holland en Noord-Brabant (zoals de Bommelerwaard). Een woordvoerder licht toe dat KPN de focus verlegt van gebieden met ongeveer vijftienhonderd inwoners rond een mast naar locaties vanaf vijfhonderd bewoners rond de mast.

Om het bereik te verbeteren wordt ook gekeken naar smart en micro cell-technologie.

De inspanningen komen bovenop de maatregelen die KPN al neemt om het mobiele bereik in heel Nederland te optimaliseren. Het bedrijf kondigde bijvoorbeeld eerder aan dat het 3 frequenties koppelt om de snelheid van 4G te vergroten.

KPN verbetert het netwerk naar aanleiding van signalen van klanten en in nauw overleg met lokale bestuurders. 'Het verbeteren van de mobiele dekking op de genoemde locaties vergt samenwerking tussen alle partijen. Daarbij moet bedacht worden dat door telkens veranderende omstandigheden (gebouwen, begroeing) steeds opnieuw zwakke plekken in het netwerk kunnen ontstaan.' licht het concern toe.

KPN claimt dat het op dit moment een dekking heeft van 99 procent en dat door de nieuwe investeringen in het netwerk dat percentage met enkele tienden zal toenemen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5261368). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.