Managed hosting door True

NXP lijft Freescale Semiconductors in

 

De Nijmeegse chipfabrikant NXP Semiconductors neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Freescale Semiconductors over. De transactie heeft een waarde van zo'n 11,8 miljard dollar. Na de fusie ontstaat er een chipfabrikant met een gezamenlijke omzet van ruim tien miljard dollar en een vooraanstaande positie in de auto-industrie. Daarnaast maakt NXP chips voor in mobiele apparaten, identificatiesystemen en internet of things-toepassingen.

De transactie zal, na goedkeuring van de aandeel- en toezichthouders, in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. De huidige topman van NXP, Richard Clemmer, staat ook aan het roer bij het fusiebedrijf. De samensmelting van beide bedrijven levert tevens een synergievoordeel op van vijfhonderd miljoen dollar aan kostenbesparingen, is de verwachting.

NXP, de voormalige chiptak van Philips, behaalde in 2014 een omzet van 5,7 miljard dollar. Freescale, de oude chipdivisie van Motorola, noteerde vorig jaar een omzet van 4,6 miljard dollar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5236371). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.