Managed hosting door True

Amerikaans Endurance krijgt 40 procent aandelen in handen

AppMachine haalt ruim 14 miljoen euro op

 

AppMachine, het van oorsprong Nederlandse softwareplatform waarmee iedereen zelf mobiele apps kan bouwen, wordt gedeeltelijk overgenomen door Endurance International Group. Dat bedrijf is een wereldwijde aanbieder van online diensten. Endurance betaalt 15,2 miljoen dollar (ruim veertien miljoen euro) voor 40 procent van de aandelen van AppMachine. Het bedrijf heeft ook de optie om dat percentage in de loop van de tijd verder uit te breiden. Met de investering kan AppMachine internationaal verder groeien.

‘We zijn erg blij met deze investeerder die zijn sporen in de digitale wereld ruimschoots heeft verdiend’, zegt AppMachine-ceo Siebrand Dijkstra. ‘In het verleden hebben we veel te vaak gezien dat de beste technologie werd verslagen door betere marketing. Nu slaan het beste product en de beste marketing de handen ineen. Wereldwijd liggen er enorme kansen om mobiele toepassingen voor het mkb te ontwikkelen. De software van AppMachine komt nu beschikbaar voor de meer dan 3,8 miljoen klanten van Endurance. Dit is voor AppMachine een geweldige mogelijkheid ons product wereldwijd bij miljoenen klanten aan te bieden.’

Dijkstra blijft de komende vier jaar aan als ceo. Naar verwachting komt AppMachine na die periode volledig in handen van Endurance. Wat hij zelf na die vier jaar gaat doen, weet Dijkstra nog niet precies. ‘Ik hoop dat ik mag blijven’, grapt hij. ‘Een bedrijf opbouwen vergt heel veel energie, dat wil ik niet nog een keer doen. En dit avontuur is nog maar net begonnen! Succes is een reis en niet een bestemming. Na twee exits weet ik dat als geen ander.’

AppMachine

De afgelopen veertien maanden heeft AppMachine gewerkt aan het ontwikkelen van een html5 web app die gebruikers in staat stelt direct over een mobiele app te beschikken in de browser. Publicatie in de app stores is dan niet langer nodig. Deze apps komen binnenkort beschikbaar voor alle klanten van AppMachine en Endurance.

AppMachine is online software waarmee iedereen mobiele apps kan maken voor iOS, Android en Windows Phone. Beginners kunnen binnen een paar uur of dagen een app maken zonder programmeerkennis. Professionele app-bouwers gebruiken AppMachine om geavanceerde apps te maken met onder meer datakoppelingen, JavaScript en verbindingen met webservices.

AppMachine werd in 2011 opgericht door ceo Siebrand Dijkstra en heeft inmiddels meer dan 150.000 gebruikers in 140 landen. Het bedrijf biedt werk aan veertig mensen en heeft kantoren in San Francisco, Rio de Janeiro en Heerenveen. In 2014 werd Dijkstra bij de Computable Awards nog uitgeroepen tot CEO van het jaar.

Endurance

Endurance International Group is een Amerikaans beursgenoteerd technologiebedrijf dat zich richt op de online dienstverlening van en aan het mkb. Endurance is opgericht in 1997 en heeft z´n hoofdkantoor in Burlington, Massachusetts. Het bedrijf biedt werk aan meer dan 2500 werknemers in de Verenigde Staten, in het Verenigd Koninkrijk, India, Israel, China en Brazilië.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5233618). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.