Managed hosting door True

Voiceworks koopt OnePhone Duitsland van KPN

 

Handen schudden

Voiceworks, leverancier van zakelijke unified communications (UC) en vast-mobiel integratie diensten vanuit de cloud, pleegt zijn eerste buitenlandse overname: OnePhone Duitsland, onderdeel van KPN. Dit is een mobiele virtuele netwerkoperator uit D├╝sseldorf. Voiceworks wil ook op de Duitse markt groeien en zocht in dit kader van deze ambitie een noodzakelijke lokale aanwezigheid. Het bedrijf uit Almere heeft de overname zelfstandig uit eigen vermogen gefinancierd.

Volgens algemeen directeur Stijn Nijhuis ziet een groeiend aantal bedrijven de voordelen in van cloudtelefonie. 'Het is snel, schaalbaar en vereist geen initiële investeringen en is goed te integreren met mobiele telefonie. OnePhone deelt deze visie. Wij zien grote kansen voor onze diensten en onze marktaanpak in Duitsland. Door deze overname zetten we hierin een belangrijke stap.'

De zakelijke telecomaanbieder Voiceworks heeft de afgelopen jaren verschillende diensten ontwikkeld die via het wederverkoperkanaal van circa tweehonderd partners op de Nederlandse markt worden gebracht. Voor alle diensten maakt het bedrijf gebruik van de cloud en de vergaande vast-mobiel integratie is een belangrijk uitgangspunt van het bedrijf.

OnePhone was tot de overname in handen van KPN OnePhone Holding. In navolging van de eerdere verkoop van E-plus, verlaat KPN met deze overname nu definitief de Duitse markt.

Schaalgrootte

Met de overname is Voiceworks in staat niet alleen de bestaande Duitse eindklanten te bedienen, maar tevens de focus te leggen op verdere uitbreiding en professionalisering van het OnePhone- partnerkanaal. Een whitelabel-samenwerking is ook een mogelijkheid voor de bestaande OnePhone partners, waarbij een reseller de mogelijkheid krijgt zijn eigen brand in de markt te zetten om de klantrelatie te behouden en versterken.

Nijhuis: 'De markt in Duitsland is aanzienlijk groter en met name het Noordrijn-Westfalen gebied, waar OnePhone gevestigd is, heeft een hoge dichtheid van bedrijven. OnePhone is actief op de gehele Duitse markt. Deze schaalgrootte hebben we nodig om als onafhankelijke partij te blijven opereren.'

Momenteel heeft OnePhone 12.000 simkaarten en honderd dealers verspreid over Duitsland. OnePhone is aangesloten op het E-plus/O2-netwerk. Het klantenbestand wordt in de loop van 2015 geleidelijk geïntegreerd met het platform van Voiceworks. Vervolgens wordt het Voiceworks- portfolio op de Duitse markt gelanceerd. Sinds de oprichting in 2008, was OnePhone tot begin 2015 in handen van KPN Onephone Holding.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5220019). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.