Managed hosting door True

KPN test VoLTE bij Accenture en ArenA

 

Telecomaanbieder KPN test de zakelijke toepassingen van Voice over LTE (Volte). 120 medewerkers van ict-dienstverlener Accenture en de Amsterdam ArenA testen nieuwe toepassingen zoals het opzetten van spraakverbindingen via het 4G-netwerk. De bèta test die de komende weken start gaat ongeveer twee maanden duren.

'Op dit moment schakelt het mobiele netwerk voor het spraakgedeelte nog terug naar 3G. Door het introduceren van Volte wordt een aantal verbeteringen mogelijk', licht KPN toe. Volte moet er ook voor zorgen dat de belverbinding sneller tot stand komt. Volgens de telecomaanbieder kan de tijd waarin een verbinding tussen beller en ontvanger wordt opgezet verminderen van het huidige gemiddelde van 7 seconden naar 1,5 seconde.

KPN wil met de test het gebruik en de ervaringen van klanten meten en die resultaten inzetten voor de verdere ontwikkeling van VoLTE en het vermarkten van die nieuwe toepassing.

De medewerkers van Accenture en de Amsterdam Arena ontvangen geprepareerde smartphones van LG (G3) en Samsung (S5), die de nieuwe techniek ondersteunen. KPN: 'Dankzij Volte bestaat de mogelijkheid om gelijktijdig zowel data te gebruiken als te bellen via het 4G netwerk van KPN. Daardoor komt voor de klant de maximaal beschikbare capaciteit en snelheid beschikbaar.'

HD geluid

Ook moet de geluidskwaliteit verbeteren. KPN spreekt van hd-geluidskwaliteit. De telecomaanbieder: 'HD Voice - bij KPN geïntroduceerd in 2012 - heeft al een aanzienlijke verbetering gebracht en met Volte moet spraakverkeer en hd-voice ook over het 4G-netwerk mogelijk worden.'

'In de komende periode zullen naar verwachting steeds meer voor Volte geschikte telefoons op de markt komen', verwacht KPN. Het bedrijf werkt nauw samen met toestelleveranciers om toestellen te testen en deze geschikt te maken voor de nieuwe techniek.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5211086). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.