Managed hosting door True

580 banen weg bij KPN Zakelijke Markt

 

Bij de KPN-divisie Zakelijke Markt verdwijnen 580 banen. De telecom en ict-dienstverlenend kampt met een teruglopende vraag bij zakelijke afnemers van ict- en telecomdiensten en zet het mes in het personeelsbestand. KPN Zakelijke Markt telt in totaal ongeveer zevenduizend arbeidsplaatsen.

Volgens KPN-bestuursvoorzitter Eelco blok zijn er minder afnemers van abonnementen voor zakelijke telefonie en internet doordat bedrijven krimpen, minder vestigingen hebben en failliet gaan. Daardoor is er minder vraag naar zakelijke diensten voor telefonie en ict. Er worden voornamelijk banen geschrapt op de afdelingen voor sales-, marketing en product-management en bij ondersteunende functies op die afdelingen.

KPN schrijft in een toelichting op de maatregelen: 'Onze zakelijke klanten stappen steeds vaker over van traditionele dienstverlening naar diensten en producten die gebaseerd zijn op (minder arbeidsintensieve) ip-technologie. Ook is er een toenemende vraag naar nieuwe diensten zoals cloud en hosting, security en m2m-oplossingen. Tegelijkertijd krimpen veel Nederlandse ondernemingen, bijvoorbeeld door het sluiten van vestigingen en worden investeringen in ict uitgesteld.'

De ict- en telecomdienstverlener vat samen: 'De ontwikkelingen hebben geleid tot krimp van de zakelijke markt als geheel en hierdoor staat de omzet van KPN in het onderdeel Zakelijke Markt onder druk. De omzet uit nieuwe diensten is nog onvoldoende om dit te compenseren. Als gevolg van deze ontwikkelingen zullen we de kosten verlagen door middel van de herstructurering van het onderdeel Zakelijke Markt. Hierdoor wordt een simpeler besturingsmodel geïmplementeerd terwijl tegelijkertijd zal worden geïnvesteerd in nieuwe diensten en verdere verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening.'
Een woordvoerder laat weten dat het bedrijf de activiteiten voor de zakelijke markt gaat vormgeven naar klantgroep: bijvoorbeeld grootzakelijke markt, mkb en zzp'ers.

Bovenop eerdere reorganisaties

De geschrapte banen komen Bovenop een in februari 2014 aangekondigde reorganisatie. Toen kondigde KPN aan de komende jaren 1500 tot 2000 extra voltijdsbanen, bovenop de 4650 banen die de afgelopen drie jaar al verdwenen, te schrappen.

KPN schrijft in het bericht over de maatregelen bij Zakelijke Markt dat het tweehonderd extra monteurs gaat aannemen voor het onderdeel Consumenten Markt om nieuwe klanten aan te sluiten en bestaande klanten beter van dienst te kunnen zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5206495). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.