Managed hosting door True

Werkgever: tablet vergroot productiviteit

 

ipad apple tablet

Het gebruik van een tablet-computer in de werkomgeving verbetert de productiviteit van de werknemer. Dat stellen leidinggevenden van meer dan de helft van de ondervraagde bedrijven in de Benelux (54 procent). Werknemers zijn daar minder zeker van. Ongeveer één op de vier werknemers die een tablet gebruikt (24 procent) denkt dat werken met een tablet de productiviteit verbetert.

Een meerderheid van de werkgevers schat dat een werknemer gemiddeld 28 procent productiever is met een tablet. Dat betekent dat iemand zonder tablet op een gemiddelde werkdag bijna twee uur meer nodig heeft om dezelfde hoeveelheid werk af te krijgen als een werknemer met een tablet.

Dat blijkt uit Europees onderzoek van onderzoeksbureau Dynamic Markets in opdracht van Panasonic. Voor het onderzoek werden ruim 2300 kopers en gebruikers van tablets op het werk ondervraagd in bedrijven met meer dan vijftig werknemers. De ondervraagden zijn afkomstig uit de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Rusland, Turkije en Polen.

Turkse werkgevers zijn het meest overtuigd van de productiviteitstoename door tablets (80 procent) De toename zelf wordt het hoogst geschat door de kopers in het Verenigd Koninkrijk: 44 procent. Dit percentage ligt een stuk hoger dan het Europese gemiddelde van 33 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat de productiviteit toeneemt wanneer de tablets gebruikt worden voor gespecialiseerd werk. Werknemers in de Benelux die hun tablet voor dat soort werkzaamheden gebruiken, doen dit voornamelijk voor de controle van logistieke processen (12 procent), GIS-informatie (12 procent) en als barcodelezer (10 procent). Slechts 4 procent van de professionele gebruikers in onze regio maakt gebruik van tablets voor het registreren van betalingen en 1 procent voor het scannen van rfid- en nfc-tags.

Criteria

Ondanks de toename in de productiviteit zien gebruikers ruimte voor verbetering van hun tablets. In het onderzoek geeft 64 procent van de gebruikers in de Benelux aan niet volledig tevreden te zijn met de prestaties van hun tablet bij werkgerelateerde activiteiten. Bovendien maakt 71 procent van de bedrijven melding van gebruikers die de afgelopen twee jaar problemen hadden met hun tablets. Van deze problemen heeft 63 procent betrekking op het ontwerp dat tekortschiet of slechte functionaliteit. De meest voorkomende problemen zijn: batterijperikelen (26 procent), schade (15 procent) en schermleesbaarheid in fel daglicht (14 procent).

De top vijf criteria voor zakelijke gebruikers die een tablet kiezen is volgens het onderzoek: functionaliteit (70 procent), prijs (65 procent), gebruiksgemak (64 procent), compatibiliteit met het besturingssysteem (55 procent) en robuustheid (46 procent).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5200869). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.