Managed hosting door True

BT, KPN en Tele2 winnen ON2013 Rijk

 

Winnaar

De rijksoverheid heeft raamcontracten gesloten met BT, KPN, en Tele2 voor de levering van dataverbindingen en internettoegang. Met het sluiten van deze raamcontracten is de Europese aanbesteding door het project OverheidsNetwerken2013 (ON2013) afgerond. De raamcontracten hebben een looptijd van zes jaar met een doorloop tot elf jaar.

Voor het eerst heeft vrijwel heel de Rijksoverheid samengewerkt in een gezamenlijke aanbesteding van netwerkdiensten. Ook doen zeven zelfstandige bestuursorganen (zbo) mee: AFM, CAK, CBR, CBS, NzA, Staatsbosbeheer en Zorg NL.

Bij de aanbesteding ON2013 is  vooraf een keuze gemaakt voor zoveel mogelijk standaarddiensten die afgenomen kunnen worden. Door deze standaardisatie en de bestelling van diensten in groot volume verwacht het Rijk dat alle deelnemers profiteren van scherpere tarieven.

Rijkswaterstaat neemt als categoriemanager Dataverbindingen de zes raamcontracten van de Rijksoverheid in beheer. Deelnemers zijn alle ministeries inclusief de agentschappen en de Hoge Colleges van Staat. Uitzondering is het ministerie van Veiligheid en Justitie dat nog langlopende contracten nakomt.

In de komende jaren worden naar schatting in totaal zo'n 1150 Ethernet-verbindingen en 250 integrale netwerken (ip-vpn) uitgevraagd en zo'n tachtig internettoegangsverbindingen, al dan niet in combinatie met Anti-DDoS maatregelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5197218). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.