Managed hosting door True

Orange en Sita starten e-kiosk luchthavens

 

Telecomdienstverlener Orange en luchtvaartautomatiseerder Sita hebben een elektronische kiosk ontwikkeld waar reizigers op luchthavens multimediacontent kunnen downloaden, zoals kranten, tijdschriften, boeken, films en muziek. Op een aantal luchthavens worden proefprojecten gestart; de ambitie is om deze e-kiosk, Express Download Station, genaamd, vanaf het tweede kwartaal 2015 commercieel te gaan uitzetten. Schiphol noemt het een interessante optie.

Orange presenteerde de e-kiosk op zijn recente Hello-innovatieshow in Parijs. Reizigers, die gebruik willen maken van het Express Download Station, moeten daarvoor een app van Orange op hun mobiele apparatuur installeren. Volgens een zegsvrouw van Orange kunnen ze vervolgens verbinding leggen met de e-kiosk en daar razendsnel binnen een aantal seconden mediacontent downloaden. Die kan dan vervolgens worden gelezen of bekeken tijdens het wachten op een luchthaven of gedurende de reis zelf.

Krantenprinter

Orange en Sita verwachten de digitale kiosk te kunnen slijten aan luchthavens en vliegtuigmaatschappijen. Ook zien zij kansen liggen bij andere vormen van openbaar vervoer, zoals de spoorwegen, winkels, musea en grote evenementen. Navraag bij Schiphol leert dat de luchthaven niet meedraait in de proefprojecten. Wel noemt de zegsman van het bedrijf de e-kiosk een interessante optie en laat hij weten dat Schiphol nieuwsgierig is naar de business case.

Het idee van het Express Download Station doet denken aan een initiatief van een paar jaar geleden, waarbij via een digitale kiosk kranten konden worden geprint. Dat initiatief is nooit echt van de grond gekomen. De woordvoerster van Orange erkent dat dit initiatief een voorbeeld is geweest voor het Express Download Station. 'Met de huidige technologie zijn er veel meer mogelijkheden. We gebruiken Bluetooth Low Energy voor het localiseren van de downloadstations en de meest recente WiGig Wi-Fi-standaarden voor de download-snelheden. Dat doen we samen met Qualcomm.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5185484). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.