Managed hosting door True

Waysis met Parkeon in Yellowbrick International

 

Parkeon, een Franse aanbieder van parkeerbeheeroplossingen, heeft met Waysis een joint venture gesloten voor de internationale uitrol van het mobiele parkeerplatform Yellowbrick. Parkeon neemt in dit nieuwe bedrijf, Yellowbrick International genaamd, een belang van 70 procent. Waysis, de Amsterdamse moedermaatschappij van Yellowbrick, krijgt een belang van 30 procent. Parkeon, specialist in straatparkeren, wil Yellowbrick in zo'n zestig landen gaan aanbieden als mobiele oplossing.

Het Franse Parkeon biedt wereldwijd oplossingen aan voor straatparkeren en vervoerbewijzen voor het openbaar vervoer. Daarbij gaat het vooral nog om papier gedreven processen. Met het oog op de toenemende digitalisering wil Parkeon ook elektronische oplossingen gaan aanbieden. Omdat Nederland voorop loopt in het gebruik van mobiele toepassingen zocht Parkeon een Nederlandse partner. Via de samenwerking met Waysis wil Parkeon de Yellowbrick-oplossing internationaal gaan uitrollen. 

Yellowbrick biedt mobiel parkeren in inmiddels ruim honderd gemeentes in Nederland en België. Klanten kunnen dat doen op straat en bij Q-Park garages, Q-Park P+R terreinen en Schiphol. Yellowbrick werkt samen met onder andere ANWB, FBTO, Hertz, ICS en Travelcard. 

Familiebedrijf

Moedermaatschappij Waysis is een uit 1927 stammend Amsterdams familiebedrijf, gespecialiseerd in (digitale) mobiliteits- en verkeershandhavingsoplossingen. Het bekendste product is de Taxameter Centrale, maar sinds 2006 biedt het onder de naam van dochtermaatschappij Yellowbrick ook mobiele parkeeroplossingen aan. Via een gratis app kunnen autorijders het starten en stoppen van een parkeertransactie (het 'bricken') via hun mobiele  telefoon of een ander draagbaar apparaat regelen. Het betalen vindt achteraf plaats via een automatische incasso. Ook kan via internet  de parkeertijd stopgezet worden, mocht bijvoorbeeld de mobiele telefoon kwijt zijn geraakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5183445). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.