Managed hosting door True

Red Hat koopt FeedHenry om enterprise mobility

 

Overname

Leverancier van open source-oplossingen Red Hat neemt voor ongeveer 63,5 miljoen euro FeedHenry over, een provider van mobiele applicatieplatformen voor enterprises. FeedHenry vult het portfolio van Red Hat aan, dat onder andere bestaat uit PaaS- (platform as a service), integratieoplossingen en oplossingen voor het ontwikkelen van applicaties. Door deze overname kan Red Hat het ontwikkelen van mobiele applicaties voor publieke en private omgevingen beter ondersteunen.

FeedHenry stelt enterprises in staat mobiele appplicatieontwikkeling te versnellen en maakt backend integratie via private clouds, publieke clouds en on-premises mogelijk. FeedHenry is een aanvulling op Red Hat’s JBoss xPaaS for Openshift-strategie. Met de xPaaS-diensten voor Openshift biedt Red Hat integratiemogelijkheden en mogelijkheden om bedrijfsprocessen te automatiseren. Daarnaast kunnen nieuwe generatie enterprise-applicaties sneller ontwikkeld en gebruikt worden. Mobiele applicatiediensten zijn daar een belangrijk onderdeel van en FeedHenry biedt de veiligheid, beleidsbeheer, synchronisatie en integratie features om mobiele applicaties te ondersteunen.

Open en uitbreidbare architectuur

FeedHenry heeft een open en uitbreidbare architectuur gebaseerd op Node.js voor client en server side van mobiele app-ontwikkeling. Het FeedHenry-platform biedt ontwikkelaars de flexibiliteit om native (Android, iOS, Windows Phone en Blackberry), hybride, html5 of web apps te maken. Het platform ondersteunt een breed scala aan populaire toolkits, waaronder native sdk’s, hybride Apache Cordova, html5 en Titanium, evenals frameworks zoals Xamarin, Sencha Touch en andere Javascript-frameworks. FeedHenry vereenvoudigt backend-integratie met bedrijfssystemen, versnelt app delivery met herbruikbare connectoren en plug-ins voor systemen, zoals Salesforce.com, SAP en Oracle. Ook integratie met mobiele applicatie- en device management-oplossingen als Airwatch en MobileIron is mogelijk.

FeedHenry is opgericht in 2010 als een spin-off van de Telecommunications Software en Systems Group at the Waterford Institute of Technology. Het werkt voor klanten als Aer Lingus, Baystate Health en O2 UK en Ireland en met partners zoals Brillio, Court Square, Mubaloo, Rackspace, Telefonica en UST.

Resultaten tweede kwartaal

Tegelijk met de bekendmaking van de overname van FeedHenry maakte Red Hat de financiële resultaten over van het tweede kwartaal van het boekjaar 2015 bekend. De totale omzet in het kwartaal bedraagt 446 miljoen dollar, waarbij de omzet afkomstig uit abonnementen 389 miljoen dollar bedroeg. Beide inkomstenstromen namen 19 procent toe ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

The Tooling Event

Ook geïnteresseerd in enterprise mobility? Kom dan op 29 en 30 oktober 2014 gratis naar het The Tooling Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar http://www.toolingevent.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5174989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.