Managed hosting door True

Oracle: Enterprise mobility is onvermijdelijk

 

Openbaar vervoer

Werknemers over de hele wereld zijn enthousiaster dan ooit om op een mobiele, flexibele manier te kunnen werken. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van Oracle onder vijftienhonderd senior beslissingsbevoegden. Ze zijn ervan overtuigd dat ze hierdoor productiever zijn.

De meerderheid van de organisaties waarvoor de ondervraagden werken heeft mobiel werken echter nog niet omarmd. Uit het onderzoek blijkt dat werkgevers het risico lopen dat steeds meer medewerkers mobiel werken zonder hun input en begeleiding. Bedrijven hebben dan ook te maken met uitdagingen op het gebied van integratie en beveiliging. Om dit probleem aan te pakken, moedigt Oracle managers aan de rem los te laten en in plaats hiervan te garanderen dat mobiel werken efficiënt, veilig en volgens de regels van de organisatie geïmplementeerd wordt.

Flexibel werken

Over de hele wereld omarmen werknemers het concept van mobiel werken en vinden zij dat ze hierdoor productiever zijn. 68 procent van de respondenten geeft aan liever op een mobiele, flexibele manier te werken. Meer dan de helft (53 procent) vindt dat mobiel en flexibel werken hen productiever maakt.

Volgens werknemers zijn werkgevers echter minder enthousiast over de mobiele revolutie. Sommige proberen actief een rem te zetten op het gebruik binnen hun organisatie. Minder dan een kwart van de respondenten (24 procent) zegt dat zijn werkgever mobiel werken stimuleert. 21 procent van de respondenten geeft aan dat zijn werkgever actief probeert het aantal applicaties en de data die een werknemer kan benaderen vanaf zijn mobiele telefoon te beperken.

Beperken niet effectief

Ondanks het gebrek aan enthousiasme bij werkgevers toont het onderzoek ook aan dat het beperken van mobiel werken niet effectief is. Werknemers blijken zelf manieren te vinden om toch mobiele oplossingen op het werk te gebruiken. Slechts 18 procent van de respondenten vindt dat zijn bedrijf datgene wat je met een mobiel apparaat kunt doen, effectief beheert. 15 procent zegt zelf een manier gevonden te hebben om zijn mobiele apparaat te gebruiken voor werk, dus zonder hulp of tussenkomst van de werkgever. Meer dan de helft (56 procent) geeft aan meer mobiel te werken dan twee jaar geleden. 40 procent denkt dat mobiliteit in de komende twee jaar nog meer geïntegreerd wordt in zijn werk.

Het onvermijdelijke

‘Als bedrijven geen mobiele strategie hebben, hebben ze ook geen strategie voor groei’, meent Suhas Uliyar, vice president mobile strategy product management bij Oracle. ‘Mobiel werken creëert nieuwe businessmodellen die de oude uitdagen. Bedrijven krijgen te maken met mobiel werken, of ze nu willen of niet. De vraag is nu of organisaties alles uit deze revolutie willen halen wat erin zit of blijven proberen het onvermijdelijke tegen te gaan.’

The Tooling Event

Ook geïnteresseerd in enterprise mobility? Kom dan op 29 en 30 oktober 2014 gratis naar het The Tooling Event in de Jaarbeurs in Utrecht. Voor meer informatie en inschrijven ga je naar http://www.toolingevent.nl.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5174561). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.