Managed hosting door True

KPN rolt 4G+ en 4G 1800 uit in Den Haag

 

4G LTE

Vooruit lopend op de introductie van toestellen die 4G+ ondersteunen, heeft KPN in Den Haag op een aantal plaatsen zijn 4G+ service aangezet. 4G Plus (LTE Advanced) is de techniek die het mogelijk maakt om in het 4G-netwerk frequenties te stapelen. Door dit stapelen van frequenties creëert KPN meer capaciteit in zijn netwerk en maakt hogere snelheden mogelijk.

Eerder dit jaar liet KPN tijdens een demonstratie al zien hoe de technologie werkt. De behaalde piekdownloadsnelheid lag toen boven de 200 Mbit/s. ‘Het is natuurlijk prachtig dat wij onze klanten, mobiele internetsnelheden kunnen bieden van boven de 200 Mbps’, zegt Jacob Groote, VP mobile operations. ‘Belangrijker is echter dat we middels 4G+ en de uitrol van 1800 Mhz op 4G extra capaciteit aan het netwerk toevoegen. Hierdoor kunnen we, ook als het druk is op een bepaalde plek, internet met een stabiel hoge snelheid blijven bieden.’

Den Haag is de eerste plaats waar KPN 4G+ en 4G via 1800Mhz beschikbaar maakt. Komende maanden zal KPN 4G+ en 4G 1800 activeren op meerdere plaatsen in Nederland. Het overgrote deel van de 4G-gebruikers profiteert van de uitrol van 1800 Mhz, omdat de meeste 4G-toestellen 1800 Mhz ondersteunen. Om gebruik te maken van 4G+ is een toestel nodig dat dit ondersteunt. De eerste toestellen worden de komende tijd gelanceerd. De 4G+ service wordt gratis toegevoegd aan alle KPN-abonnementen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5174358). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.