Managed hosting door True

ING koppelt stembediening aan mobiele app

 

ING Bank Nederland koppelt stembediening aan zijn app voor mobiel bankieren. De oplossing is gebaseerd op spraakherkenningssoftware Nuance. Gebruikers kunnen met hun stem verschillende delen van de app bedienen. In een volgende fase wordt de toepassing doorontwikkeld voor de authenticatie van betalingen. De bank ziet de menselijke stem als een belangrijk alternatief voor beveiliging via biometrische kenmerken zoals de vinger-afdruk en de iris-scan en een aanvulling van de touch-screen.

ING is naar eigen zeggen de eerste Europese bank die spraakherkenning toevoegt aan zijn applicatie voor mobiel bankieren. De bank heeft de nieuwe toepassing Inge gedoopt. De ontwikkeling duurde vijf kwartalen. Voor de live-gang is het gebruik van de toepassing uitgebreid getest door eigen personeel.

De dienst is beschikbaar voor Android 2.3 en iOS 6. ING introduceert de nieuwe dienst in twee fases. In de eerste fase, vanaf half september 2014, kunnen klanten handsfree bankieren door met hun stem saldo op te vragen of een betaalopdracht te geven. Inloggen en autoriseren van betalingen gebeurt nog met de pincode. Autorisatie en inloggen middels stemherkenning, de tweede fase, zal naar verwachting later dit jaar geïntroduceerd worden.

Beveiliging

De toepassing voor handfree bankieren via stemherkenning is extern getest op verschillende aanvalsscenario's. Volgens de bank zit de beveiliging vooral in de combinatie van beveiligingslagen. De toepassing is gekoppeld aan een apparaat, app en pincode. De klant die de dienst wil gebruiken voor het autoriseren van banktaken spreekt de tekst 'luister naar mijn stem en je weer wie ik ben', in. Aan de hand van dat unieke stemprofiel kan hij op termijn zijn bankzaken autoriseren. In de eerste fase gaat het dus alleen voor stembediening en moet in die laatste stap een pincode worden ingevoerd.

ING nodigt een selecte groep klanten, in de vorm van een testgroep, uit om alvast aan de slag te gaan met stemherkenning. De feedback van deze klanten wordt gebruikt om het product verder te verbeteren voordat de introductie van stemherkenning voor alle klanten plaatsvindt.

ING

Volgens ING komt de roep om stemherkenning uit feedback van klanten. Tijdens de introductie van de dienst Inge zei ING-directeur internet en mobiel, Max Mouwen, dat de maatschappelijk acceptatie van dergelijke biometrische kenmerken groeit. Als voorbeeld noemde hij de iris-scan en de vingerafdruk.

De bank gaat voor de toekomst onder andere kijken naar Siri integratie, toepassingen voor visueel gehandicapten en koppelingen met betaaldiensten als iDeal.

ING startte bijna drie jaar geleden met mobiel bankieren. Inmiddels maken 1,9 miljoen klanten gebruik van de ING Mobiel Bankieren App. Ook neemt de intensiteit van het gebruik toe. Gemiddeld loggen klanten zes keer per week in.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5170254). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.