Managed hosting door True

Orange regelt satellietcommunicatie BW Offshore

 

BW Offshore, de Noorse leverancier van drijvende productiediensten aan de olie-en gasindustrie, tekent met Orange Business Services een vijfjarig contract voor de levering van satelliet-communicatie. Het contract van zo’n twaalf miljoen dollar omvat communicatieverbindingen tussen het hoofdkantoor in Oslo en veertien olie- en gasproductieschepen. Door te kiezen voor één very small aperture terminal (vsat)-leverancier verwacht het offshorebedrijf goedkoper uit te zijn en betere verbindingen te kunnen krijgen.

De satellietcommunicatie-oplossingen worden geïmplementeerd in de vloot met zeer gespecialiseerde olie-en gasproductieschepen van BW Offshore. Met een vloot van veertien zogeheten Floating Production, Storage en Offloading (FPSO)-schepen en een drijvende Floating Storage en Offtake (FSO)-vaartuig is BW Offshore wereldwijd een van de grootste aannemers van drijvende productiediensten.

Orange Business Services levert een maritieme vsat (very small aperture terminal), een volledig beheerde en op satelliet gebaseerde communicatieoplossing, waarmee veertien olie- en gasproductieschepen en twee vaste locaties in het Orange mpsl-netwerk worden geïntegreerd. De oplossing geeft de medewerkers van BW Offshore toegang tot exact dezelfde zakelijke applicaties, communicatie- en entertainmentdiensten, of ze nou op zee of aan land zijn, ongeacht de locatie van hun vaartuig, aldus de Franse telecomdienstverlener.

Bovendien wil BW Offshore investeren in session internet protocol (sip)-trunking, dus het gebruik van voice over ip om de verbinding van 'private branch exchange' (pbx) naar het internet te faciliteren. Hierdoor kan het offshorebedrijf gebruikmaken van unified communications voor zijn tweeduizend medewerkers, ongeacht de locatie waar zij zich bevinden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5165247). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.