Managed hosting door True

'Helft mobiele dataverkeer bestaat uit video'

 

Openbaar vervoer

Meer dan de helft van het mobiele dataverkeer (52 procent) bestaat uit video. Bovendien genereren iOS-gebruikers een groter datavolume aan mobiele video dan Android-gebruikers. Dat blijkt uit het Citrix Mobile Analytics-onderzoek van september 2014. Dat is gebaseerd op het mobiele dataverkeer van gebruikers van analysesoftware voor mobiel netwerkverkeer Citrix Bytemo

Uit de conclusies komt verder naar voren dat Gebruikers van 4G-netwerken vijf keer zo veel video-datavolume genereren als 3G-gebruikers. Maar liefst 84 procent van de 4G-gebruikers kijkt video via Netflix, tegenover 16 procent van de 3G-gebruikers.

Youtube/Google Video is het populairste platform en wordt met name gebruikt om korte video's te bekijken - 81 procent van de Youtube-sessies duurt korter dan vijf minuten. Bij Netflix duurt 76 procent van de sessies langer dan vijf minuten.

'Met dit onderzoek willen we network operators inzicht geven in het gedrag van hun gebruikers, zodat ze hun netwerken nog beter kunnen laten aansluiten bij de vraag', aldus Mark Davis, senior director of product marketing, service provider platforms bij Citrix.

'De tevredenheid van mobiele gebruikers is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van hun verbinding en gebruikerservaring.'

Meer video-banners

De helft van alle gebruikers van mobiele netwerken krijgt dagelijks advertenties voorgeschoteld. De inhoud van banners verschuift steeds meer naar video: een jaar geleden bestond één op de twintig banners nog uit video, inmiddels is dat één op zestien, aldus de onderzoekers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5162292). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.