Managed hosting door True

IDC: Kwart meer smartphones verkocht in 2014

 

Het aantal verkochte smartphones stijgt in 2014 met bijna een kwart ten opzichte van 2013. De verkoop van het aantal toestellen groeit vooral in opkomende markten. Marktanalist IDC voorspelt dat er in 2014 wereldwijd 1,25 miljard smartphones worden verkocht, een stijging van 23,8 procent ten opzichte van de 1,01 miljard van vorig jaar. De komende jaren verwacht de marktonderzoeker dat tot 2018 een gemiddelde jaarlijkse groei van 12,7 procent wordt gerealiseerd. Daarmee moet de verkoop over vier jaar uitkomen op 1,8 miljard smartphones.

Vooral Azië, Latijns-Amerika, Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika zijn belangrijk voor die groei. De zogenaamde 'emerging markets' nemen tegenwoordig 73,5 procent van alle nieuwe smartphones af.

Volwassen markten als West-Europa, de Verenigde Staten, Canada en Japan vullen maar 26,5 procent van de markt. Dat vertaalt zich ook in groeicijfers. Waar volwassen regio’s tot nog toe tweecijferige groei lieten zien, zakt dat cijfer dit jaar naar 4,9 procent. In opkomende markten groeit het aantal smartphones met 32,4 procent.

Gemiddelde toestelprijs

Wel wijst IDC er op dat onze markt interessant blijft. 'Volwassen markten vertragen aanzienlijk, maar blijven wel een grote omzet leveren met gemiddelde verkoopsprijzen van meer vierhonderd dollar. Intussen loopt de smartphone in opkomende markten op, maar met gemiddelde prijzen van minder dan 250 dollar', zegt Ramon Llamas, onderzoeksmanager van IDC’s mobiele afdeling. Hoewel IDC geen omzetcijfers of gedetailleerde marktaandelen publiek deelt, zegt het wel dat Android de groei domineert met aanwezigheid op 88,4 procent van alle verscheepte smartphones dit jaar.

I.s.m Datanews

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5157086). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.