Managed hosting door True

Ingenico wil Globalcollect overnemen

 

Het Franse Ingenico wil Globalcollect overnemen voor 820 miljoen euro. Dit is een Nederlandse aanbieder van online betaaloplossingen. Ingenico, dat onder meer mobiele pinautomaten maakt, en Globalcollect verwachten de deal in het derde kwartaal te tekenen en in het vierde kwartaal af te ronden. Globalcollect beheert een internationaal online betaalplatform dat inmiddels in zo'n tweehonderd landen te gebruiken is.

Het in Hoofddorp gevestigde Globalcollect behaalde in 2013 een bruto-omzet van 305 miljoen euro, waarvan 65 procent buiten Europa. Globalcollect heeft wereldwijd zo'n vijfhonderd mensen in dienst. De opbrengsten van Ingenico kwamen vorig jaar uit op bijna 1,4 miljard euro.

Globalcollect wil uitbreiden in Latijns-Amerika, Azië en Rusland. Het bedrijf biedt tal van producten en diensten om met name financiële internettransacties af te handelen. In 2012 nam Globalcollect bijvoorbeeld het Argentijnse Sub1 over, dat volgens het bedrijf de grootste aanbieder van online betalingen in Latijns-Amerika is.

Het bedrijf startte in 1994 als divisie van pakjesbezorger TNT, maar werd in 2005 verzelfstandigd. In 2010 nam durfkapitalist Welsh, Carson, Anderson & Stowe een meerderheidsbelang in de onderneming.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5128094). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.