Managed hosting door True

Stb ontwikkelt SMS-donatietool Rode Kruis

 

Stb Automatisering heeft samen met Het Rode Kruis en het CM/VFI Geef Mobiel-platform een tool ontwikkeld waarmee mobiel gedoneerd kan worden. Het betreft een sms-functie binnen het zogeheten Collecte App-donatieplatform. Hiermee worden gevers in staat gesteld tijdens de landelijke collecte mobiel per sms te doneren. Het Rode Kruis wil na een kleinschalige proef het mobiel betalen bij de landelijke collecte breed invoeren.

Mensen hebben steeds minder los geld op zak. Volgens het Rode Kruis wordt het bij het collecteren daarom belangrijk dat er ook mobiel gedoneerd kan worden, naast het geven van contant geld in de bekende collectebussen. De hulporganisatie zegt er van overtuigd te zijn dat de nieuwe sms-functionaliteit binnen de Collecte App gaat bijdragen aan het vergroten van de opbrengst van de landelijke collectes. Nadat een aantal collectanten de toepassing tijdens de afgelopen collecteweek in juni heeft gebruikt, zal die breed worden ingezet bij de landelijke collecte van volgend jaar.

Landelijke collectes zijn een belangrijke inkomstenbron voor vele goede doelen-instellingen. Tussen de 15.000 en 100.000 vrijwilligers zijn bij een collecte betrokken. Het proces dient administratief efficiënt geregeld te worden. De Collecte App is een onderdeel van de Stb Collecte Suite. Deze oplossing faciliteert landelijke collectes en andere geldgenererende events.

Stb Automatisering & Advies levert branchespecifieke bedrijfssoftware aan zo'n driehonderd dienstverlenende organisaties, zoals leden- en brancheorganisaties, zorginstellingen, overheden en goededoelenorganisaties.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5117223). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.