Managed hosting door True

KPN vergroot 4G-netwerk via extra frequentie

 

Telecomaanbieder KPN gaat vanaf 1 juli 2014 de capaciteit en snelheid van het 4G-netwerk vergroten. Dat doet de leverancier door 4G te verspreiden via de 1800MHz-frequentie. Dat gebeurt eerst in Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. Later volgen andere steden. Uiteindelijk moet een landelijk dekkend aanbod van supersnel 4G (LTE Advanced) ontstaan dat via verschillende frequenties loopt.

Voor het nagenoeg landelijk dekkende 4G-netwerk dat KPN begin 2014 opleverde, maakt het bedrijf gebruik van de 800MHz-frequentie. Door daarnaast 4G via de 1800MHz-band te leveren, vergroot KPN de snelheid en capaciteit van het 4G-netwerk.

Om ook in de toekomst aan de groeiende vraag naar snelle dataverbindingen van zakelijke klanten en consumenten te voorzien, zet KPN in op een stapeling van beide 4G frequenties (800MHz en 1800MHz frequenties). Dat moet in de toekomst downloadsnelheden van wel 200Mbps mogelijk maken.

Zo ver is het nog niet; de huidige smartphones zijn nog niet uitgerust om 4G tegelijkertijd via beide frequenties te ontvangen. Maar het is duidelijk dat KPN, net als een aantal concurrenten overigens, in de richting van supersnel 4G beweegt. De leverancier noemt dat LTE Advanced.

KPN krijgt bij de ingebruikname van de nieuwe 4G-frequentie hulp van Ericsson. Dat bedrijf levert het radiogedeelte van het netwerk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5113236). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.