Managed hosting door True

Publieke Omroep verlengt contact met Ericsson

 

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft een contract voor radiodiensten met Ericsson Broadcast Services met zes jaar verlengd. De dienstverlening omvat onder meer het beheer en onderhoud van de Centrale Playout Radio (CPR). Dat is het centrale uitzendsysteem van de zes publieke radiozenders. De diensten bestaan verder uit ondersteuning en coördinatie voor het productiepersoneel en beheer en onderhoud van technische systemen. De opdracht omvat ongeveer vijftigduizend manuren per jaar. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Ericsson Broadcast Services zorgt voor allerlei diensten voor de uitzending en distributie van opgenomen en live radioprogramma´s van de NPO-zenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en Radio 6. De radioprogramma´s worden geproduceerd in de radiostudio's van de NPO in Hilversum.

Als onderdeel van de dienstverlening deelt de communicatieleverancier ook kennis over projectmanagement, supply chain management en systeemintegratie.

De opdracht is volgens een tenderprocedure in de markt gezet, waarbij meerdere partijen probeerden om de opdracht binnen te slepen. Volgens Patrick Brand van Ericsson Broadcast Services Hilversum heeft de NPO voornamelijk voor zijn bedrijf gekozen omdat andere bedrijven niet de gevraagde combinatie van schaalgrootte en vaardigheden kunnen leveren.

Ericsson Broadcast Services

Het onderdeel van Ericsson Broadcast Services dat de opdracht uitvoert, komt voort uit het NOB (Nederlands Omroepproduktie Bedrijf). Dat was een Nederlands bedrijf dat faciliteiten voor televisie en radioproducties leverde. Het is op 1 januari 1988 ontstaan uit de verzelfstandiging van het Facilitair Bedrijf van de NOS.

In 2002 werd een aantal onderdelen van NOB verkocht en is de rest van de onderneming opgesplitst in een drietal bedrijven: DutchView (studiobeheer, reportagewagens, opnametechniek), Ciris (beeldbewerking en montage) en NOB Cross Media Facilities (uitzendtechniek, beheer actualiteiten studio's).

NOB Cross Media Facilities is later verkocht aan Technicolor en ging vanaf 1 januari 2008 verder onder de naam Technicolor Nederland. Dat bedrijf is op 3 juli 2012 overgenomen door Ericsson. Het vormt samen met het broadcastbedrijf dat Ericsson al in Stockholm had, de Ericsson Broadcast Division. Door een recente overname van het Britse Red Bee Media bestaat de divisie inmiddels uit zo’n 2500 medewerkers.

Geen verplichte dienstverlener

Tot 1 januari 2009 hadden de publieke omroepen de plicht om diensten af te nemen bij Technicolor (voorheen NOB Cross Media Facilities). Met de komst van een nieuwe mediawet in 2009 is dat komen te vervallen en is de Nederlandse Publieke Omroep vrij in de keuze voor een dienstverlener.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5112323). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.