Managed hosting door True

Powa Technologies neemt Mpayme over

 

De Britse betaal-startup Powa Technologies Groep heeft de mobiele betalingsexpert MPayme overgenomen. De Znaptm-dienst van MPayme wordt geïntegreerd in de mobiele transactie- en betalingsdienst Powatag. Door de overname vallen alle betalings- en transactiediensten van beide bedrijven voortaan onder het merk Powa. De Powatag-technologie, met QR-code, stelt consumenten in staat om met hun smartphone binnen enkele seconden producten te kopen. Het Britse bedrijf is sinds kort ook in Nederland actief, vanuit een kantoor in Amsterdam.

Met deze overname zegt Powatag een troef in handen te krijgen voor de mobiele betaling van bijvoorbeeld nutsrekeningen. Zo werkt de post- en documentverwerker Pitney Bowes met de software van MPayme. Dit concern verzorgt een groot deel van de nutsrekeningen in de Verenigde Staten en meer dan de helft in Europa.

Volgens Dan Wagner, algemeen directeur van Powa Technologies, vergroot de integratie van de Znap-technologie in Powatag het dienstenpakket van zijn bedrijf en voegt het extra functies toe, zoals mobiele betaling van tickets, digitale catalogi, coupons/vouchers en klantbeheerprogramma’s.

Expansie

Het Britse mobielebetaalbedrijf ontving dit jaar nog een extra investering van 20,5 miljoen dollar. Samen met een eerdere kapitaalinjectie van 76 miljoen dollar komt het totaal aan durfkapitaal uit op 96,7 miljoen dollar. Het bedrijf wil het kapitaal gebruiken voor overnames en de internationale uitbreidingen van het verkoopkanaal. Recent lanceerde Powa zijn product bijvoorbeeld op de  Nederlandse markt.

De Powatag stelt consumenten in staat om met hun smartphone binnen drie seconden producten te kopen. Met deze technologie wordt kopen met een smartphone niet alleen in winkels mogelijk, maar ook online, onderweg, via tijdschriften, bill boards, televisie etc.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5111396). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.