Managed hosting door True

Surface Pro 3 moet laptop overbodig maken

 

Microsoft introduceert de Surface Pro 3. Deze tablet-pc moet de laptop overbodig maken. Volgens Microsoft heeft 96 procent van de tablet-bezitters ook een laptop. In de filosofie van Microsoft maakt de Surface Pro 3, die een toetsenbord heeft en is ingericht op zakelijk gebruik, een einde aan de situatie waarin mensen een tablet en laptop naast elkaar gebruiken.

Het scherm van de Surface Pro 3 heeft een diagonaal van 12 inch. De populaire iPad van Apple meet 5 centimeter minder ( 9,7 inch).

Microsoft is van mening dat de koper van de Pro 3 geen laptop meer nodig heeft. 

De meest luxe uitvoering van de Pro 3 is uitgerust met een Core i7-processor van Intel. De machine kan tot 8 GB aan ram-geheugen aan en heeft een maximum-opslagcapaciteit van 512 GB. De batterij moet het bij normaal gebruik negen uur uithouden.

Microsoft stelt dat de ergonomie van het toestenbord is verbeterd en levert een pen (stylus) mee om via softwareconversie menselijk handschrift om te zetten naar digitale tekst.

3 keer scheepsrecht?

Microsoft hoopt met de nieuwe tablet-pc aansluiting te vinden op de tablet-markt. De introductie van de eerste Surface-tablet liep uit op een fiasco. De leverancier moest 900 miljoen euro afschrijven op de voorraden van de Surface RT tablet door tegenvallende verkoopcijfers.

Microsoft was tot nu toe geen serieuze concurrent van Apple (iPad) en voor het Google-besturingssysteem Android geschikte tablets van leveranciers als Samsung en Acer.

De leveranciers richt zich op organisaties die de tablet willen koppelen aan ict-omgevingen die Microsoft-software gebruiken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5091112). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.