Managed hosting door True

BT buigt omzetdaling om in lichte stijging

 

Het Britse telecomconcern BT heeft de omzetdaling van 3,1 procent in het gebroken boekjaar 2012/2013 weten om te keren naar een minieme groei van 0,5 procent in het boekjaar 2013/2014. De jaaromzet, in het afgelopen boekjaar dat afgelopen 31 maart werd gesloten, kwam uit op 18,28 miljard pond. De brutowinst steeg met 6 procent van 2,56 miljard pond in 2012 naar 2,82 miljard pond in 2013. BT is positief over de groei in de komende twee jaar.

BT Global Services, met een omzet van zeven miljard pond de grootste divisie van BT, zag dat zijn investeringen in de snelgroeiende regio's het afgelopen boekjaar lonend waren. De groeiende inkomsten daaruit compenseerden de omzetdaling bij andere activiteiten, onder meer de overheidssector in het moederland.

De enige divisie die serieuze groei liet zien was BT Consumer (omzet vier miljard pond). Dat kwam voornamelijk door een groeiende vraag naar breedband- en tv-diensten, in samenhang met de lancering van BT Sport.

Naast een positieve verwachting over het herstel van omzet, winst en kasstromen blijft BT het wereldwijde kostenreductieprogramma ook dit jaar nog uitvoeren. Door scherp op de kosten te letten, is het concern in staat om hogere salaris- en pensioenkosten op te vangen. BT stelt dat het in de afgelopen vijf jaar zo'n tienduizend banen, waaronder veel technische functies, weer heeft inbesteed. Er werken zo'n 88.000 mensen bij BT, waarvan ruim zeventigduizend in Groot-Brittannië en Ierland.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5085979). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.