Managed hosting door True

Retourzendingen Yarvik worden Sweex fataal

 

Failliet

De Nederlandse hardwareleverancier Sweex heeft noodgedwongen faillissement moeten aanvragen. De hoge kosten voor de retourzendingen van smartphone en tablets van dochteronderneming Yarvik werden het computerbedrijf uit Delft uiteindelijk fataal. Ook zou slecht management Sweex de kop hebben gekost.

Eigenaar Leon Planken heeft zelf het faillissement van zijn organisatie moeten aanvragen. Twee jaar geleden startte Sweex met Yarvik-smartphones en -tablets, maar het bedrijf verkeek zich op de retourzendingen van deze producten. In totaal werd ongeveer 15 procent teruggestuurd en omdat de kosten per exemplaar tussen de vijftig en zestig euro lagen, ontstond er in de loop der tijd een onoverkoombare kostenpost van vier miljoen euro.

In oktober 2013 nam Planken weer zelf de leiding over het bedrijf omdat de toenmalige directeur geen actie ondernam tegen de hoge retouraantallen. Het was toen echter al te laat. Planken laat aan zakenblad Quote weten dat Sweex zich had moeten blijven richten op het uitbrengen van Apple-accessoires. Hij weet niet hoe de toekomst van Sweex er nu uitziet. Computable heeft ook geprobeerd om een reactie van Planken te krijgen, maar bij Sweex wordt de telefoon niet meer opgenomen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5053345). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.