Managed hosting door True

KPN schikt in faillissement van KPNQwest

 

Handen schudden

KPN telt vijftig miljoen euro neer voor een schikking met de aandeelhouders van het in 2002 failliet verklaarde KPNQwest. KPN meldt dat er een definitieve overeenkomst is bereikt in de langlopende zaak met de aandeelhouders. Daarmee zet de telecomaanbieder een streep onder de zaak.

De curatoren voerden jaren een procedure tegen KPN en Centurylink, dat Qwest overnam, en claimen een schade van ongeveer 2,2 miljard euro. KPN gaat vijftig miljoen euro in contanten bijdragen aan de schikking en heeft die voorziening voor het vierde kwartaal van 2013 in de boeken staan.

De curatoren voerden een procedure tegen KPN, Qwest (Centurylink) en een aantal voormalige bestuurders en commissarissen van KPNQwest inzake het faillissement van KPNQwest in 2002. De curatoren stellen dat er sprake is geweest van onbehoorlijk bestuur bij KPNQwest en houden in verband hiermee KPN, als een van de aandeelhouders, aansprakelijk.

KPN en het Amerikaanse Qwest voegden in 1998 hun Europese glasvezelactiviteiten samen in het bedrijf KPNQwest. Op 31 mei 2002 werd het bedrijf failliet verklaard

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5004309). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.