Managed hosting door True

KPN schrapt 1500 tot 2000 extra banen

 

Ontslag

KPN schrapt de komende jaren 1500 tot 2000 extra voltijdsbanen, bovenop de 4650 banen die de afgelopen drie jaar al verdwenen. Daarmee hoopt het bedrijf tussen nu en 2016 zo’n driehonderd miljoen euro te besparen, meldt KPN bij de presentatie van de kwartaalresultaten.

KPN blijft het financieel moeilijk houden en leed in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar opnieuw verlies. Toch was dat verlies (108 miljoen euro) ruim de helft kleiner dan in 2012 (263 miljoen euro). De omzet daalde met 14 procent tot ruim twee miljard euro. Over het gehele jaar 2013 lag de omzet 10 procent lager (8,47 miljard euro). De nettowinst liep met 6,7 procent terug tot 293 miljoen euro. Vooral de inkomsten uit mobiele telefonie stonden onder druk, net als die in de zakelijke markt. Daar stonden goede prestaties tegenover uit de verkoop van vaste telefonie, internet en televisie aan consumenten.

Stabilisatie

Met de extra te schrappen banen komt het totale banenverlies onder huidige topman Eelco Blok op zo’n zesduizend arbeidsplaatsen. Zijn voorganger Ad Scheepbouwer schrapte tussen 2005 en 2010 al meer dan tienduizend banen.

Doordat KPN afgelopen jaar 1,6 miljard euro investeerde in zijn netwerk en producten, ruim 2,5 procent meer dan in 2012, is het verlies van klanten en marktaandeel tot een staan gebracht. 'We hebben nu een sterk fundament gelegd en verwachten dat de financiële resultaten stabiliseren richting het eind van het jaar 2014', aldus Blok.

Overname E-Plus

In de financiële resultaten zijn niet de cijfers van E-Plus meegenomen, de Duitse dochtermaatschappij die KPN voor 8,5 miljard euro wil verkopen aan Telefónica Deutschland. KPN hoopt op dividend uit het belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland als de verkoop doorgaat. Dat hangt af van de beslissing van de Europese Commissie, die medio mei wordt verwacht. Als de overname wordt goedgekeurd, gaat KPN zelf ook weer dividend uitkeren, liet het bedrijf weten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4994568). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.