Managed hosting door True

AT&T wil Vodafone nu niet overnemen

 

De Amerikaanse telecomreus AT&T zegt dat het momenteel niet de intentie heeft een bod uit te brengen op de Britse Vodafone Group. Daarmee reageert het bedrijf op de geruchten die afgelopen weken de kop opstaken over een mogelijke overname. De mededeling betekent ook dat AT&T de komende zes maanden geen bod mag uitbrengen op Vodafone, volgens de Britse regelgeving op het gebied van overnames en fusies.

De koers van Vodafone op de beurs in Londen steeg door de speculaties scherp in de afgelopen weken. Het zogeheten Takeover Panel, dat toezicht houdt op fusies en overnames in Groot-Brittannië, had AT&T daarop om commentaar gevraagd.

Afgelopen weekeinde werden de geruchten sterker nadat topman Randal Stephenson van het Amerikaanse telecombedrijf AT&T op het World Economic Forum in Davos informeel overleg voerde met EU-commissaris Neelie Kroes (Digitale Agenda).  Daar zou de acquisitie van Vodafone ter sprake zijn gekomen, evenals andere mogelijke, voor de Amerikaanse telecomgigant aantrekkelijke overnameprooien in Europa.

Commissaris Kroes is geen voorstander van overnames van Europese telco's door buitenlandse partijen. Zij vindt dat Europa eigen sterke telecomconcerns moet blijven houden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4982652). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.