Managed hosting door True

VMware koopt Airwatch voor ruim 1 miljard dollar

 

Dollars

Leverancier van virtualisatie- en cloud-oplossingen VMware neemt voor 1,2 miljard dollar Airwatch over. Airwatch levert oplossingen voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparatuur die zakelijk wordt gebruikt. VMware brengt het overgenomen bedrijf onder in de End User Computing Group en hoopt door de overname haar oplossingen voor het beheer van apparaten, applicaties en gebruikers binnen desktop- en mobiele omgevingen te versterken.

Vmware-ceo Pat Gelsinger: ' Door de overname voegen we een fundamenteel element toe aan ons end-user computing-portfolio. We stellen onze klanten in staat om hun mobiele medewerkers snel up en running te hebben, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.'

Airwatch is een private onderneming dat hoofdkantoor houdt in de Amerikaanse stad Atlanta. Die locatie wordt waarschijnlijk het middelpunt van de VMware's bedrijfsactiviteiten op het gebied van mobility. De overgenomen leverancier telt in totaal zestienhonderd medewerkers verspreid over negen vestigingen.

Nieuw bestuur

Het Airwatch-team blijft rapporteren aan oprichter en ceo John Marshall, dat als onderdeel van VMware’s End-User Computing groep, geleid wordt door Sanjay Poonen, executive vice president en general manager VMware.

Alan Dabbiere, medeoprichter en voorzitter van Airwatch, zal toezicht houden op een nieuw Airwatch-bestuur dat rapporteert aan Vmware-ceo Pat Gelsinger

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4979051). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.