Managed hosting door True

Lenovo opent nieuwe smartphone- en tabletfabriek

 

Hardwareproducent Lenovo opent een nieuwe fabriek voor smartphones en tablets. De hardwaremaker ziet de vraag naar mobiele apparaten toenemen. Met de nieuwe fabriek in centraal China wil het de productie verhogen en sneller inspelen op veranderingen in de markt.

De hardwaremaker kiest er bewust voor om r&d, productie en verkoop op één plek onder te brengen. Zo moet het bedrijf sneller inspringen op trends in de markt en veranderingen van de behoefte van klanten.

De nieuwe fabriek staat in de stad Wuhan. Het gebouw heeft een vloeroppervlak van tweehonderdduizend vierkante meter. Naast de productiefaciliteiten in China heeft Lenovo ook productiefaciliteiten in Argentinië, India, Mexico, Hongarije, Brazilië, Japan en de VS.

Vijf nieuwe fabrieken

Lenovo heeft sinds 2011 vijf nieuwe fabrieken geopend en beschikt via joint ventures over nog twee andere productiefaciliteiten.

In juli 2013 streefde de hardwaremaker concurrent HP voorbij op de IDC-lijst van meestverkochte pc's. Ook in de ranglijst voor smartphone- en tablet-verkopen draait Lenovo bovenin mee, maar heeft het nog niet de eerste plek behaald.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4955828). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.